Frissen Zalából

2021.07.19. 17:30

A Hévízi Sörsétány ízekkel és élményekkel csábított

Első ízben alakult sörsétánnyá az elmúlt hétvégén a belvárosi Rákóczi utca, ahol a cseh gasztrokultúra remekei, a térség ízei, továbbá koncertek, játékok várták a vendégeket az elmúlt hét második felében.

Péter B. Árpád

Különleges ízélmények várták a látogatókat. Pálffy Tamás és Miklós Beatrix kézműves cseh gasztroremekekkel Fotó: Péter B. Árpád

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, olyan minőségi rendezvényt álmodtak, amellyel több korosztály és vendégkör is megszólítható – a hagyományos kúravendégek mellett az egyre nagyobb számban érkező fiatal családosok is. A kínálatot ennek jegyében állították össze, a zenei programban például pop-, jazz- és tangoharmonikás koncert is szerepelt.

A szakember jelezte, a majdnem félszáz kézműves sör mellett a gyerekekre kiemelten koncentráltak, nekik készült például Csizmás málnaszörp, ami helyi specialitás, és őket várta a fajátékpark, az Ugrifüles játszóház s számos interaktív kaland. A Hévízi Sörsétány a termelői piac árusainak is megjelenési lehetőséget kínált, a válogatott cseh kézműves sörökből pedig végtelen ízvariációt ütöttek csapra: a világostól a barnáig és a feketéig, a szűrttől a szűretlenen át a gyümölcsösig. A cseh tematikára a történelem adja a választ.

Különleges ízélmények várták a látogatókat. Pálffy Tamás és Miklós Beatrix kézműves cseh gasztroremekekkel Fotó: Péter B. Árpád

- A Festetics-időkben a Reischl család bérletében virágkorát élte a hévízi fürdőélet – fogalmazott Miklós Beatrix, a Hévíz Turisztikai Egyesület elnöke. – A morva származású família cseh söröket készített, így kézenfekvő volt, hogy ezen a vonalon induljunk el hagyományteremtőnek szánt rendezvényünkkel.

Négy napon át a szegedi rotarysok egyebek mellett sörös csülkös-káposztás brnói lepényt készítettek, és mint Méray József elnök elmondta, az autentikus receptet a nemzetközi szervezet egyik cseh klubjának tagjaitól kapták, a hévízi bevétel pedig jótékonysági célokat szolgál majd, például annak a tábornak a finanszírozását, amelyet magyar, szerb és román rászoruló gyerekeknek szerveznek jövőre a dél-alföldi városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában