rendezvény

2021.07.08. 19:00

A hét végén rendezik a novai aratónapokat

A térség és a település népművészeti értékeit és hagyományait kívánja a fókuszba állítani az idén a Göcseji Aratónapok programja, ezért azt megváltozott koncepcióval szervezi meg az önkormányzat.

zaol.hu

Németh József, a település polgármestere kiemelte: a július 9-én kezdődő háromnapos programot 32. alkalommal rendezik meg, s már tavaly szerették volna a koncepcióváltást megvalósítani, ám akkor a pandémiás szabályozás miatt elmaradt a rendezvény.

Emlékeztetett arra is, hogy a Göcseji Aratónapok ezúttal is a Dombérozó nyitányául szolgál, 10-én, szombaton délelőtt 9 órakor tartják az ünnepélyes megnyitót Vigh László országgyűlési képviselővel, azt követi a kézi kaszás aratás és az aratási ételek kóstolással egybekötött bemutatója.

A polgármester szólt arról, hogy péntekre templomi koncerttel is készülnek. Szalay Cecília, Nova kulturális programokért felelős önkormányzati képviselője hozzátette: a múltat nem ápolni, hanem megélni kell, az aratónapokat a maga programjaival ennek a célnak kívánják alárendelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában