Frissen Zalából

2021.06.21. 15:00

Tudásbajnokság: Minden résztvevő győztesnek érzi magát

A Suli Harmónia Általános Iskola és Óvoda tanulói évek óta sikeresen szerepelnek a Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia által meghirdetett Tudásbajnokság tehetséggondozó levelezős tanulmányi versenyen.

Benedek Bálint

A felsőrajki Suli Harmónia díjazottjai: Jakab Anna, Néber Mandola, Tölli Tímea, Gáspár Gréta, Herczeg Hanna, Kurucz Bence, Horváth Vivien és Néber Ottília Fotó: ZH

A bajnokság többfordulós levelező verseny, amit 1998 óta szerveznek pedagógusok, és az egyik legnépszerűbb és legelismertebb viadalnak számít idehaza. Az indulók 9 tantárgy közül választhatnak, majd színvonalas versenyeken bizonyíthatják felkészültségüket. Érkeznek résztvevők az ország minden részéből, így a legjobbak népes mezőnyben vívhatják ki az elismerést, amire büszkék lehetnek.

A felsőrajki Suli Harmónia díjazottjai: Jakab Anna, Néber Mandola, Tölli Tímea, Gáspár Gréta, Herczeg Hanna, Kurucz Bence, Horváth Vivien és Néber Ottília Fotó: ZH

- Érdeklődés és képesség szerint választanak tantárgyat a tanulók a szaktanárokkal konzultálva – fogalmazott Berkenyés Lászlóné, a Suli Harmónia iskola főigazgatója. – Az online feladatmegoldásban együtt dolgozik szülő, tanuló és nevelő. Ezúttal Horváth Krisztián tanár segített a fiataloknak. A Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány valamennyi intézményében (Felsőrajkon, Zalaszentmihályon, Pölöskén, Káldon és Egervölgyön) népszerű a megmérettetés. A feladatok gondolkodásra és a tudás kreatív alkalmazására késztetnek, gyakran mégis tréfásak, játékosak. Komoly kihívást és fejlődési lehetőséget jelentenek, egyúttal a játszva tanulás élményét nyújtják. Sokoldalúan fejlesztik, építik versenyzőink önbecsülését, és tanítják meg, hogy az a legértékesebb eredmény, amikor holnap jobbak leszünk, mint amilyenek tegnap voltunk. Ez az érzés avat minden résztvevőt győztessé.

A felsőrajkiak eredményei: 2. osztály, matematika: 2. Néber Mandóla, 3. Tölli Tímea Anna, Jakab Anna. Irodalom: 3. Jakab Anna. 3. osztály, környezetismeret: 1. Herczeg Hanna, 2. Horváth Vivien. Anyanyelv: 2. Néber Ottília. Matematika: 2. Kurucz Bence. 5. osztály, matematika: 3. Gáspár Gréta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában