Frissen Zalából

2021.06.30. 08:36

Több tragédia is beárnyékolta a zalai júniust – válogatás az elmúlt hónap híreiből

Nemcsak az utakon, hanem a focipályán is történt tragédia a nyár első hónapjában.

zaol.hu

Fotó: Szakony Attila

Kigyulladt egy sorház Keszthelyen

Június elsején kigyulladt egy Deák Ferenc utcai épület tetőszerkezete. A tűz következtében az épület lakhatatlanná vált. Az önkormányzat segítséget nyújt az ott élők elhelyezésében. Részletek ITT.

Fotó: Olvasó

Meghalt egy motoros Lentikápolnánál

Június 5-én 22 óra 15 perc körül a 7416-os számú úton, Lentikápolna közigazgatási területén, eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy kereszteződésben egy motoros és egy tehergépkocsi. A balesetben a motorkerékpár vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette. Részletek itt.

Jégesővel érkezett a vihar Dél-Zalába, brutális mennyiségű csapadékot hozott

Szintén június 5-én felhőszakadás, dörgés és villámlás kíséretében rövid idő alatt óriási mennyiségű csapadék hullott Dél-Zalában, sok helyen csordultig teltek a vízelvezető árkok, sárátfolyások keletkeztek az utakon és volt, ahol a kavicsos kocsibejárót is kikezdte a víz. Az esővel némi jég is érkezett, a vihar vadon élő állatokat is besodort a lakott területekre, az utcákra, járdákra: kisebb-nagyobb rágcsálók, sünök, siklók keresték a helyüket ijedten. Részletek ITT.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=188551123166720

Személyautó és motorkerékpár ütközött Palinban

Június 18-án Nagykanizsa felől a 74-es főút irányába közlekedett egy Volkswagen személygépkocsit vezető férfi, aki figyelmetlensége miatt áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, és összeütközött egy motorossal. A motorkerékpárt vezető 37 éves férfit nyolc napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba egy mentőhelikopter, ám másnapra életét vesztette. Részletek ITT.

Fotó: Szakony Attila

 

Feszítővágóval szabadították ki az utasokat a Galambokon történt autóbalesetnél

Június 19-én letért az úttestről, majd a búzatáblába hajtott, ott többször átfordult, végül a kerekein állt meg egy gépkocsi Galambokon, a Somogyi Béla út mellett, a „régi” 7-es úton. A járműben hárman utaztak, a zalakarosi hivatásos tűzoltók a hátsó ajtót feszítővágóval felnyitva szabadították ki őket. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Részletek ITT.

Világszínvonalú beruházással jöhet létre a régió első szárazföldi lazacfarmja Zalaegerszegen

Június 21-én írtuk meg, hogy a Magyar halgazdálkodási operatív program (Mahop) a Magyarország számára lehívható Európai Tengerügyi és Halászati Alapból mintegy 3 milliárd forintot biztosít a várhatóan több mint 8 milliárdos projekt megvalósítására. A lazacfarmot magánberuházásban hozza létre a tavaly alakult budapesti Zalmon Kft. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy tavaly jelentkezett az önkormányzatnál a befektetői csoport. További részleteket ITT olvashat.

Fiatal játékosát gyászolja az Andráshida SC

A Tarr Andráshida SC egyik fiatal játékosa edzés közben lett rosszul és hiába a gyors segítség és a mentők megérkezése, a pályán hunyt el. A tragédia a pályán történt, amikor a megyei bajnokságot megnyert, és az NB III-ba visszajutott Tarr Andráshida SC az edzését tartotta. Ez volt a nyári pihenő után az első tréning, amolyan átmozgató jellegű. A fialat sportoló 19 éves volt. Bővebben ITT írtunk ez esetről.

Felmondott hét traumatológus orvos a megyei kórházban

Az esetről a Zala Megyei Szent Rafael kórház jutatott el egy közleményt szerkesztőségünkbe, amelyet ITT olvashat el.

Ismét lecsapott a jégeső és a vihar Zala megyére

Június 25-én ismét egy durva jégeső érte el megyénket, volt ahol dió nagyságú jég is esett. Olvasóink a megye több pontjáról küldtek fotókat a viharról, szupercelláról és természetesen a méretes jégdarabokról. Összeállításunkat ITT találja.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában