Frissen Zalából

2021.06.09. 14:50

Ötvenéves lett a baki óvoda, gyermekműsorral ünnepeltek

Múlt héten tartotta jubileumi ünnepségét a Göcsej Kapuja Bak Óvoda és ÁMK. A rendezvényen a kisgyermekek adtak műsort, a vendégeket Farkas Tamás polgármester köszöntötte.

Mozsár Eszter

Fotó: baki óvoda

A Zalaegerszegtől 10 kilométerre található településen 1970-ben nyitotta meg kapuit az óvoda. Az épületet 1930-ban építették, előtte iskola és szolgálati lakás volt. Többször felújították, legutoljára 2014-ben renoválták, tavaly pedig az udvart szépítették.

Fotó: baki óvoda
Fotó: baki óvoda

– A pandémia miatt 2020-ban nem tudtuk megünnepelni méltó módon a fennállás félszáz éves évfordulóját, így most pótoltuk azt – tájékoztatta lapunkat Farkas Tamás polgármester. – Szűkebb körben jöttünk össze, a rendezvényen a jelenlegi dolgozók mellett a korábbi munkatársakat, a képviselő testület, valamint az óvodát fenntartó Baki Köznevelési és Közművelődési Társulás tagjait, a szomszédos települések polgármestereit láttuk vendégül. Az intézményhez tartozik még Csatár, Sárhida és Bocfölde egycsoportos óvodái. Fontosnak tartjuk, hogy a szülőket segítve helyben tartsuk a gyerekeket. Terveink között szerepel egy bölcsődés csoport kialakítása.

Fotó: baki óvoda
Fotó: baki óvoda

A Baki Székhelyóvoda két csoportban 47 gyermeket fogad jelenleg, akikre öt óvodapedagógus, három dajka és egy pedagógiai asszisztens vigyáz. 2018-ban elnyerték a Zöld óvoda, 2019-ben pedig a Madárbarát óvoda címet. A 2019-2020 tanévben részt vettek a Boldog óvoda programban, tavaly óta pedig a Biztonságos óvoda cím birtokosai.

Fotó: baki óvoda
Fotó: baki óvoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában