kétnapos program

2021.06.08. 13:00

Megyeszerte folytatódtak a trianoni megemlékezések

Zalacsében a Trianon-emlékparkot gondozó Erdeifaluért Alapítvány által szervezett kétnapos programon dr. Császár Zoltán, a KDNP Zala megyei választmányának elnöke, valamint Vigh László országgyűlési képviselő szólt Trianon kapcsán.

zaol.hu

Erdei Csaba polgármester szégyenletes diktátumnak nevezte a békeszerződést, arra is emlékeztetve, hogy a Magyar Királyság területének kétharmadát vesztette el az I. világháborús vereséget követően. A veszteséget a Trianon-emlékpark szemléletesen érzékelteti, hiszen ott méretarányosan szemügyre vehető az egykori és jelenlegi Magyarország területe. Zalalövőn a tavaly közösségi összefogással kialakított Nemzeti Összetartozás Parkban tartottak megemlékezést.

A megjelenteket köszöntő Gyarmati Antal polgármester úgy fogalmazott: történelmünket a dicsőséges csaták mellett vereségek is kísérték, de soha nem érte akkora veszteség az ezeréves Magyarországot, mint 101 éve. Emlékező beszédet Herczeg Imre alpolgármester, a helyi általános iskola történelem-földrajz szakos tanára mondott. Felidézte a békediktátummal kapcsolatos magyar álláspontok változásait, szólt a két világháború közti megítéléséről, a Rákosi- és Kádár-rendszer politikájáról, majd a rendszerváltás utáni szemléletmódról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában