több mint 8 milliárdos projekt

2021.06.22. 09:00

Lazacfarm létesül Zalaegerszegen

A Magyar halgazdálkodási operatív program a Magyarország számára lehívható Európai Tengerügyi és Halászati Alapból mintegy 3 milliárd forintot biztosít a várhatóan több mint 8 milliárdos projekt megvalósítására.

zaol.hu

A lazacfarmot magánberuházásban hozza létre a tavaly alakult budapesti Zalmon Kft. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta: tavaly jelentkezett az önkormányzatnál a befektetői csoport, amely több területet is megnézett, és az északi ipari parkban talált is megfelelőt.

A polgármester hozzátette: olyan, környezetvédelmi szempontból minden szabálynak megfelelő, egészséges lazacot tenyésztő üzemet szeretnének kialakítani, ahol a tengerekkel ellentétben nincs jelen szennyeződés, gyógyszermaradvány, mikroműanyag, így teljesen egészséges halat tudnának piacra juttatni.

A tervek szerint első ütemben évi ezer tonna lazacot tenyésztenének, és feldolgozás nélkül értékesítenék. Ehhez 30 munkahelyet teremtenének. Sagyibó Viktor, a Zalmon Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója elmondta: a kft. céljai között nem csupán a prémium minőségű termékek forgalmazása szerepel, értéket és sikeres hazai márkát kívánnak létrehozni.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos nagyon fontosnak tartja, hogy termelőüzem épülhet a városban, és egészséges élelmiszert állít majd elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában