Frissen Zalából

2021.06.26. 10:00

Imádtak Botfán táborozni a gyerekek

Hetedik alkalommal került megrendezésre a botfai focitábor gyermekek számára.

Józsa Zsuzsa

 

A népszerű, programokban gazdag eseményen 48 általános iskolás gyermek vett részt.

-Ha három tábort szerveznénk a nyáron, az is biztosan tele lenne, mert egyszerűen igénylik a gyerekek és a szülők is. – mondta el Kocsis Sándor, a Botfai LSC elnöke.

- Még a legelső táboroknál arra gondoltunk, hogy csinálunk egy olyan 'old school' tábort, amit gyerekkorunkban mi is megéltünk: nincs számítógép se telefon, csupán egyszerűen kint vagyunk a réten, dinnyét eszünk, lovagolunk, túrázunk és focizunk egész nap. A gyerekek a szabadban jól érzik magukat, főleg ha kiszakadnak abból, amit hétköznap csinálnak.

A képen Kocsis Sándor a Botfa LSC elnöke, Bíró András táborvezető, Mátai Attila, Bócz Lajos, Baranyai Roland edzők és a táborozó gyerekek

Az elgondolás bevált, méghozzá annyira, hogy azóta is ez az alapja a tábor felépítésének. A gyerekek a héten megismerkedhettek a lovaglással, a tájfutással vagy a boksszal.

- Vannak olyan partner sport egyesületek, mint a ZTC vagy a Boxart Box Klub, akiket elhívtunk, hogy a gyerekek minél változatosabb sportélményeket szerezhessenek.

A gyerekek a Botfai Lovastanya közreműködésével a lovaglást is kipróbálhatták.

Az LSC elnöke nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek a nyár folyamán legalább egy táborban részt vegyenek:

-Igenis el kell menni, haverkodjanak, barátkozzanak, zökkenjenek ki a hétköznapokból.

A sok színes program mellett azért az edzéseké volt a főszerep.

A tábor vége ünnepséggel és éremátadóval zárult, ahol a felnőtt és az U14-es focicsapat együtt vehették át bajnoki díjaikat.

Ezt követte záróeseményként egy igazán családias hangulatú vacsora, amin a gyerekek, szüleik és a labdarúgók közösen vettek részt.

Néhány kis lurkó megosztotta velünk gondolatait, miért is olyan szuper számára ez az esemény:

Fotók: Kocsis Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában