Frissen Zalából

2021.06.08. 18:05

Így néz ki most az egy hete lángokban állt keszthelyi sorház (galéria)

A város megint összefogott, ezúttal a június első napján kigyulladt Deák Ferenc utcai 12 lakásos társasház lakóiért.

Péter B. Árpád, zaol.hu

Fotó: zaol.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, leégett az épület tetőszerkezete.

Pillanatok alatt kapott lángra az épület tetőszerkezete
Fotó: zaol.hu

Nagy Bálint polgármester most az eltelt szűk két hét történéseiről adott hírt, előrebocsátva: köszönet illeti a tűzoltókat és mindazokat, akik részt vettek az oltási munkában, továbbá azokat a segítő szervezeteket, amelyek a károsultak érdekében adománygyűjtésbe kezdtek.

A városvezető kiemelte, Fatér Csaba keszthelyi vállalkozó jelentős mennyiségű fa- és építőanyagot ajánlott fel, így sikerült kitámasztani az épületet, hogy statikailag biztonságos legyen. Majd sorolta: a város önkormányzata a maximális adható támogatást nyújtotta a károsult családok számára, a VÜZ Kft. pedig felajánlotta, hogy az épségben megmaradt bútorokat elszállítja és tárolásukat ingyen vállalja.

A keszthelyi városüzemeltetési cégek részt vettek a törmelékek eltakarításában és elszállításában, hogy ezek költsége és feladata ne a károsultakat terhelje, folytatta Nagy Bálint, jeleztv, továbbra is sok megkeresés érkezik az önkormányzathoz a nehéz helyzetbe került családok támogatása kapcsán. Azt kérte, aki segíteni szeretne, a hivatal szociális munkatársát keresse (83/505-518), vagy írjon az [email protected] címre. A felajánlásokkal kapcsolatos információkat a közös képviselőnek juttatják el, aki a családokkal közvetlen kapcsolatban van.

– A keszthelyiek már többször megmutatták az összefogásban rejlő erejüket, segítő szándékukat – szögezte le a polgármester, hozzátéve: most is erre van szükség.

Fotóink a helyszínről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában