Frissen Zalából

2021.06.10. 08:00

A tagóvodák tárgyi eszközökre is nyertek pályázati forrást Nagykanizsán

A Nagykanizsa Központi Óvoda „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok” pályázat keretén belül a 2020–21-es nevelési évben nyolc nyertes projekttel büszkélkedhet.

Benedek Bálint

A miklósfai óvodában odafigyelnek a gyerekek digitális nevelésére és az összefüggésekben való gondolkodás elősegítésére. Kománi Gyurkó Erzsébet óvónő, Németh András és Szörényi Szabolcs a padlórobottal ismerkedtek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Nemzeti tehetség program az óvodák számára is lehetőséget biztosított tehetséggondozó tevékenységük pályázati forrásokkal való bővítéséhez. A kanizsai tagóvodák összesen 4,3 millió forintos támogatást kaptak az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől. Ennek köszönhetően lehetőségük nyílt tehetséggondozó tevékenységüket bővíteni, fejleszteni, tárgyi eszközöket, szakmai anyagokat, képességfejlesztő játékokat beszerezni, a programban részt vevő kollégákat díjazni.

Az Akkreditált kiváló tehetségpont címmel is büszkélkedő miklósfai tagóvoda több nyertes programot valósított meg. Egyik ilyen, a „Digi- Robi kalandjai” elnevezésű projektjük. Utóbbi a matematikai-logikai tehetségterületen kiemelkedő képességekkel bíró gyermekek számára lehetőséget biztosított különböző táblajátékok megismerésére, a fényképezés alapjainak elsajátítására, a robotikával való ismerkedésre, illetve az okos­eszközök okos használatára.

A miklósfai óvodában odafigyelnek a gyerekek digitális nevelésére és az összefüggésekben való gondolkodás elősegítésére. Kománi Gyurkó Erzsébet óvónő, Németh András és Szörényi Szabolcs a padlórobottal ismerkedtek Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A 2021. június végéig tartó projektekben több tehetségterületen valósulnak meg színes, élménygazdag, komplex programok – fogalmazott Geröly Krisztina, a Nagykanizsa Központi Óvoda vezetőhelyettese, a Tehetséggondozó munkacsoport vezetője. – Intézményünk valamennyi tagóvodájának kiemelt feladata a tehetséggondozás, a gyerekek sokoldalú fejlesztése. Tehetséggondozó tevékenységünk igazodik a tagóvodák sajátos arculatához, nevelési gyakorlatához, lehetővé teszi a sokszínű, egyéni megvalósítást. Ennek megfelelően tehetségműhelyekben vagy egyéni, illetve kiscsoportos fejlesztési formában valósul meg. Célunk a tehetségígéretek felismerése, komplex személyiségfejlesztése.

Az intézményi stratégiával összhangban történik a különleges bánásmódot igénylő gyermekek fejlesztése és lehetőségeik kiszélesítése, amelyhez folyamatosan keresik a további pályázati forrásokat, esetleges innovatív gyakorlatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában