Frissen Zalából

2021.06.25. 12:00

A koronavírus miatt kevesebbet kóstoltak Rédicsen

A járvány miatt szűk körben tartott borbírálatot a helyi kertbarátkör, és csak a járványügyi szigorítások feloldása után történt meg az eredmények kihirdetése és az oklevelek átadása.

Korosa Titanilla

Középen Dénes Miklós, a verseny zsűrijének elnöke, két oldalán pedig az aranyérmes gazdák: Bíró Károly, Gaál Károly, Nagy Ferenc és Vörös Attila Fotó: Korosa Titanilla

Gaál Károly, a kertbarátkör elnöke elmondta, hogy a mustrára ez alkalommal 41 minta érkezett, ebből 1–1 volt vörös, illetve rozé, a többi fehérbor. A rédicsi kertbarátok mellett a lenti és a dobronaki társ­szervezetek tagjai is nevezték boraikat. A 41 bormintából 5 kapott arany, 18 ezüst, 13 bronz minősítést, négyet pedig oklevéllel jutalmaztak. Az aranyérmeken a rédicsi és a lenti gazdák 3:2 arányban osztoztak. Rédics borának ez alkalommal Gaál Károly Kerner szőlőfajtából készült fehérborát választották.

Középen Dénes Miklós, a verseny zsűrijének elnöke, két oldalán pedig az aranyérmes gazdák: Bíró Károly, Gaál Károly, Nagy Ferenc és Vörös Attila Fotó: Korosa Titanilla

Az egyesület vezetője azt is elmondta, hogy a bírálatra kevesebb minta érkezett, mint az előző években, és kevesebb lett az arany minősítést elnyert bor is. Ennek oka, hogy a tavalyi évjárat nem olyan kiváló, inkább átlagosnak mondható. A zsűri értékelése szerint előfordultak borkezelési, szüretelési hibák. Gaál Károly hozzátette, hogy a kissé gyengébb minőség oka lehet az is, hogy a gazdák kevesebbet találkoztak, ezért kevesebbet kóstoltak, és elmaradt a korábbi évekre jellemző véleményezés és tapasztalatcsere, valamint a szakmai rendezvények is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában