turinform

2021.06.27. 17:00

A járványügyi korlátozások lazításával ismét zöld utat kapnak a városnéző séták

Idén tavasszal megújult a zalaegerszegi Tourinform iroda ügyfélszolgálata, ám változás nem csak a külsőségekben van, hiszen a munkatársak szakmai többletvállalásokkal tesznek eleget az ágazatot irányító Magyar Turisztikai Ügynökség kérésének.

Ezek között van a turistákat és városlakókat egyaránt megcélzó séták szervezése június közepétől augusztus végéig. Tuboly Andrea irodavezető elmondta: nagyon fontos a biztonságos turizmus, ezért idén 30 főben maximálták a csoportok létszámát. A Sétálj Zalaegerszeg(en)! felhívással elsősorban a turistákat szólítják meg, hiszen az ő számukra összeállított barangolások során mindenekelőtt turisztikai szempontból mutatják be a város történetét a látnivalókon keresztül. A „LEG, LEG, LEG, Zalaegerszeg!” című programot a gyermekes családoknak állították össze, a séta során a túravezetők mesélnek a legkisebb, a legnagyobb és a legfurcsább érdekességekről. A „Meghökkentő történetek – ahogy még nem gondoltál Zalaegerszegre!” címet kapta az a séta, amelyre a 16 évet betöltött érdeklődőket várják, a rendhagyó belvárosi séta során a város épületei mentén idéznek fel olykor pikáns, máskor mulatságos, a maguk korában szenzációs vagy éppen botrányos történeteket. A Fedezd fel Zalaegerszeg(et)! felhívással elsősorban a városlakókat célozzák meg, havi rendszerességgel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában