Frissen Zalából

2021.05.31. 17:23

Továbbra sincs aktív fertőzött Zalalövőn

Több mint két hete, azaz május 16. óta nincs regisztrált aktív koronavírusos fertőzött a városban – jelentette be hétfői tájékoztatóján Gyarmati Antal polgármester. A járvány terjedésének csökkenése további nyitásra ad lehetőséget.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester

Fotó: ZH Archívum

Gyarmati Antal szerint a javuló helyzet egyrészt a lakosság fegyelmezett magatartásának, s mellette az oltások számában tapasztalható dinamikus növekedésnek köszönhető. Ez utóbbival kapcsolatban azt is elmondta: a háziorvosok beszámolóira alapozva igyekeztek az oltások számáról is viszonylag pontosan tájékoztatni a lakosságot, ám miután már egyénileg is lehet jelentkezni az oltásokért – s az gyakorlatilag bármely oltóponton kérhető –, így a helyi lakosság átoltottságának arányát tovább már nem tudják követni. Gyarmati Antal ezzel együtt is mindenkit biztat az oltás felvételére, s továbbra is kéri az érvényben lévő járványügyi szabályok betartását. Zalalövőn összesen 189 fő, a teljes lakosság 6,6 százalékának szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét, közülük 186-an a járvány második hullámának kezdete után fertőződtek meg.

A polgármester azt is elmondta, a javuló helyzet miatt további nyitásra van lehetőség, azaz néhány önkormányzati rendezvény is várható már a városban. Pénteken este megemlékeznek a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulójáról, illetve megtartják a városi gyermeknapot is. Utóbbira nyárnyitó jelleggel az iskolai szünidő kezdete előtti hét végén, június 13-án kerül sor az ifjúsági és szabadidőparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában