Frissen Zalából

2021.05.01. 13:00

Polgáravatás: juharfát ültettek a zalaegerszegi Béke -ligetben

A megyeszékhely önkormányzata évtizedek óta fogadja jelképesen a város teljes jogú polgáraivá a végzős diákokat.

Jóna István

Korábban a polgáravató ünnepségeket teremben, vagy szabadban, a városközpontban tartották. 2018-ban új hagyományt teremtve a Városi Diákönkormányzat kezdeményezéséére, a klímavédelmi programhoz is kapcsolódva, egy-egy fa elültetésével állítottak örök emléket az érettségizőknek. Balaicz Zoltán polgármester a Béke-ligetben tartott eseményen elmondta, hogy a koronavírus világjárvány miatt az elmúlt két év a végzősöknek azért is marad emlékezetes, mert nem tudunk együtt ünnepelni, elmaradtak a szerenádok, és a ballagások is nem a megszokott formában zajlottak.

Balaicz Zoltán és Kovács Virág ültette el jelképesen a juharfát, Bedőcs Anna diák-alpolgármester Németh Dóra és Németh Mátyás, a Mindszenty József Ált. Isk. Gimnázium és Kollégium, végzős diákjaival.

A polgáravatás jelképeként elültetett juharfa okot ad majd ennek a nemzedéknek az emlékezésre és a találkozásra. Kovács Virág diák-polgármester köszönt el a végzős diákoktól és sok sikert és kitartást kívánt az érettségihez. Zalaegerszegen 957 diák fejezi be érettségivel, vagy szakmai vizsgával a tanulmányait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában