Frissen Zalából

2021.05.31. 15:39

Pedagógusokat ismertek el Zalaegerszegen

Pedagógusnapi kitüntetéseket adtak át hétfőn a zalaegerszegi Városházán. Összesen tizenegy, az óvodákban és iskolákban nevelési feladatokat ellátó személyt ismert el az önkormányzat. Az okleveleket Balaicz Zoltán nyújtotta át a tankerület és a szakképzési centrum vezetőinek jelenlétében.

Mozsár Eszter

A kitünetett pedagógusoknak idén a városházán nyújtották át az elismerést.

Fotó: Katona Tibor

A polgármester a rendezvény elején utalt arra, hogy sajnos még nem lehet megtartani a nagyobb létszámú ünnepségeket zárt térben, ám bíznak abban, hogy jövőre újra hagyományos módon, nagyszabású ünnepségen a díszteremben köszönthetik a pedagógusokat. Balaicz Zoltán hangsúlyozta, hogy az önkormányzat csupán a bölcsődék és óvodák fenntartója, de a város közössége mindig fontosnak tartotta azoknak a kollégáknak az elismerését, díjazását, akik Zalaegerszeg polgáraiért, a felnövekvő nemzedékért mindent megtesznek a maguk szakmája szerint.

A kitünetett pedagógusoknak idén a városházán nyújtották át az elismerést.
Fotó: Katona Tibor

- Ahogy Semmelweis-napon köszöntjük az egészségügyben dolgozókat vagy a Bölcsődék napján a kisdedellátó intézmények munkatársait, úgy fontos számunkra, hogy a pedagógusok tevékenységét is kiemeljük – mondta a polgármester. – Vannak olyan oktatási és nevelési intézmények, amelyek már nem hozzánk tartoznak, ám mégis a lelkiismeretünk azt diktálja, hogy őket is a többiekkel együtt említsük. Egy felelősen gondolkodó megyeszékhelynek úgy kell tekintenie ezekre az intézményekre, mintha hozzánk tartoznának. Szerencsére a Zalaegerszegi Tankerületi Központtal és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal kiváló a kapcsolatunk. Úgy gondolom, nincs szebb dolog, mint gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozni. Ezt nemcsak szülőként tudom, hanem tanárként is megtapasztaltam, amikor 2001 és 2015 között óraadó voltam a Széchenyi-iskolában.

Balaicz Zoltán a rövid köszöntő után tizenegy személynek adta át a város elismerő oklevelét. 2021-ben díjazásban részesült Kecskés Imréné pedagógiai asszisztens (Napsugár utcai tagóvoda), Szabados Piroska intézményvezető-helyettes (Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda), Inkovics Péterné titkár (Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda), Bödör Gabriella pedagógus (Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola), Nagy Imre matematika-fizika-számítástechnika szakos tanár (Csány László Technikum), Kovács Józsefné tagóvoda vezető (Mikes Kelemen utcai Tagóvoda), Haluska Istvánné dajka (Kis utcai Tagóvoda), Szőkén Szente Júlia tagóvoda vezető (Petőfi Sándor utcai Tagóvoda), Horváth Marianna pedagógiai asszisztens (Radnóti Székhelyóvoda), Pénzesné Horváth Éva tagóvoda vezető (Napsugár utcai Tagóvoda), Kovács Tibor matematika-fizika szakos tanár (Zrínyi Miklós Gimnázium).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában