Frissen Zalából

2021.05.31. 12:45

Korszerű és barátságos: gyermekorvosi rendelőt adtak át Gyenesdiáson

Gyermekorvosi rendelő épült Gyenesdiáson, melyet a legkorszerűbb orvosi eszközökkel szereltek fel, s barátságos környezetet biztosít a kis betegeknek. Az épület annak a praxisnak ad helyet, mely Gyenesdiás, és a két szomszédos település: Vonyarcvashegy és Balatongyörök kis betegeit látja el, s a védőnői szolgálat is itt működik.

Keszey Ágnes

Manninger Jenő, dr. Világos Eszter és Gál Lajos adta át az új gyermekorvosi rendelőt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Az új egészségügyi intézményt sajtótájékoztató keretében adták át. Az eseményen Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, hogy az orvosi rendelőt a Területi Operatív Program 49 millió forintos támogatásával, valamint önkormányzati önerő biztosításával sikerült megépíteni, s a Magyar Falu Program segítségével kerültek ide az orvosi eszközök, 3 millió forint értékben.

Nagy Bálint Keszthely, Biró Róbert Balatongyörök, Pali Róbert Vonyarcvashegy, Gál Lajos Gyenesdiás polgármestere és Manninger Jenő országgyűlési képviselő az átadáson
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-A település is nagyon nagy arányban vállalt rész a beruházásban. Jelentős összegeket tett hozzá az épület elkészültéhez, s plusz forrást igényelt a háziorvosi rendelő átalakítása is,valamint annak előkészülete, hogy meglegyen a fogorvosi rendelő is – részletezte az átadáskor Manninger Jenő.

Manninger Jenő, dr. Világos Eszter és Gál Lajos adta át az új gyermekorvosi rendelőt
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

A most elkészült épület Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök közös rendelője. A fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón így jelen voltak az említett szomszédos települések, valamint Keszthely város polgármestere is.

Manninger Jenő, dr. Világos Eszter és Gál Lajos adta át az új gyermekorvosi rendelőt, bal oldalon Lantay Adrienn projektmenedzser, jobb oldalon Buzás-Belenta Réka, az önkormányzat marketingreferense Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Régi adósságát törlesztette Gyenesdiás önkormányzata azzal, hogy ezt a gyermekorvosi rendelőt megépítette. Itt a védőnői szolgálatnak helyet biztosító rendelő is létesült – ismertette Gál Lajos polgármester. Mint felidézte: 2013-ban az addigi egy háziorvos praxisához már annyi beteg tartozott, hogy még egy háziorvosra, valamint a praxisbontás miatt még egy rendelőre lett szükség. Ez hozta magával a gyermekorvosi rendelő építésének szükségességét, hiszen még ezt megelőzően a háziorvosi épület régi szárnyában fogadták a kis betegeket. A felnőttorvosi rendelők szétválasztása és az eszközök beszerzése további 20 millió forintba került. A beruházás összértéke 117 millió forint volt. dr. Világos Eszter gyermekorvosi praxisához közel 850 beteg tartozik. Az új rendelőben a kis betegek barátságos környezetben kapják meg a gyógyító segítséget. A váróterem és a rendelő faláról vidám, feszültséget elűző (festett) állatfigurák tekintenek le a gyerekekre. A díszítések elkészítésében a doktornő is kivette a részét.

Csanaki Péterné Kati asszisztens és dr Világos Eszter gyermekorvos az új rendelőben
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában