Frissen Zalából

2021.05.25. 11:00

Harminchárom fiatal bérmálkozott pünkösdvasárnap Hévízen

Harminchárom fiatal kapta meg a bérmálás szentségét pünkösdvasárnap a Szentlélek-templomban Udvardy György veszprémi érsektől.

Péter B. Árpád

Harminchárom fiatal kapta meg a Szentlélek pecsétjét

A főpásztor arról is beszélt a szentmisén, hogy ezen a napon a Lélek kiáradását ünnepeljük, s azt, „akik mi magunk vagyunk: nem önmagunk erejéből, hanem úgy, ahogyan az Isten megalkotott s újjáteremt bennünket.”

A bérmálkozó fiatalok, felkészítőik és Udvardy György veszprémi érsek a Szentlélek-templom lépcsőjén
Harminchárom fiatal kapta meg a Szentlélek pecsétjét

Az érsek azt mondta a bérmálkozóknak: nagyon sok vágy és elgondolás van bennünk, de csak akkor tudjuk jól értelmezni és küzdeni értük, ha a Lélek ajándékai által szemléljük azokat. „Értenünk kell saját magunkat, de ugyanakkor gyengeségeinket, küzdelmeinket és kudarcainkat is egyaránt”, fogalmazott Udvardy György, hozzátéve: az értés ajándéka, ha felfedezzük és ismerjük Krisztust, megtartjuk parancsait és azok szerint élünk, mert szeretjük őt; s ekkor kezdjük el érteni magát az embert is.

A bérmálkozó fiatalok a szentmisén megújították keresztségi fogadalmukat

– Késznek kell lennünk és vállalkoznunk kell arra, hogy tanúságot tegyünk – mondta a főpásztor. – A remény és az öröm által az sugárzik belőlünk, hogy ismerjük Krisztust, az Atyát és Isten Szentlelke működik bennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában