Frissen Zalából

2021.05.09. 07:00

Feszt Norbert karate mestert megviselte a koronavírus

A nagykanizsa KIME Shotokan Karate Egyesület alapító elnöke, Feszt Norbert karate mestert még novemberben terítette le egy hónapra a koronavírus. Miután meggyógyult eldöntötte, amint lehet beoltatja magát.

Benedek Bálint

Feszt Norbert szeretne visszatérni az edzőterembe Fotó: SzA

A sportoló szervezetét eléggé megviselte a vírus, bár szerencsére kórházi ellátásra nem szorult, de voltak nehéz pillanatai. Elmondta: néhány napon keresztül csak szájon át lélegezve vészelte át az éjszakákat. Ezt követően pedig egy hétig nem bírt lábra állni, napi egy-két óra ébrenlét után csak az alvást kívánta a szervezete. A feleségének ugyancsak pozitív lett a koronavírus tesztje, ő szaglás- és ízlelésvesztéssel lábon kihordta a betegséget, míg a három gyermekük nem kapta el a kórt.

Feszt Norbert szeretne visszatérni
az edzőterembe Fotó: SzA

- Hiba az influenzához hasonlítani, mert korábban ilyen tüneteket soha korábban nem tapasztaltam – mesélte Feszt Norbert. – Egy hete végre beadták az oltást, amit azért vállaltam, mert nem szeretném még egyszer átélni a szörnyű betegséget, s ettől megóvnám a környezetemet is. Másrészt jó lenne, ha visszatérhetnénk az edzőtermekbe, a sportolóinkkal foglalkozhassunk. Hiányoznak a külföldi találkozók, edzőtáborok, szemináriumok, a megannyi tapasztalatcsere, ami a fejlődéshez elengedhetetlen. A vakcina felvétele egyéni döntés, ám jó lenne, ha az emberek gondolnának a közösségekre, ahol megfordulnak és vállalnák az apró tűszúrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában