Frissen Zalából

2021.05.04. 10:00

Felkészültek az újranyitásra a zalatárnoki könyvtárban

Újra kitárta kapuit a göcseji község könyvtára és számítástechnikai terme. Egyelőre heti két alkalommal várják a látogatókat, ám a nyitvatartási időt a lakossági igényekhez alkalmazkodva akár tovább is bővíthetik.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Mariann, a község közművelődési munkatársa és Soós Zsolt a könyvtárban

Fotó: Gyuricza Ferenc

A hétfői nyitást – még a megelőző hetekben – alapos takarítás, fertőtlenítés előzte meg. Soós Zsolt polgármester elmondása szerint jelen helyzetben a legfontosabbnak azt tartják, hogy biztonságos körülmények között fogadhassák az intézménybe látogatókat. Új könyvek is érkeztek, a folyóirat-állományuk is változatosabbá, szélesebb körűvé vált az eddigieknél.

Gyarmati Mariann, a község közművelődési munkatársa és Soós Zsolt a könyvtárban
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Mind a könyvtárunk, mind a számítástechnikai termünk jól felszerelt, komolyabb beruházásra tehát most nem volt szükség, de azért egy alapos takarítást mindenképpen szükségesnek tartottunk, hiszen november óta egyáltalán nem fogadhattunk látogatókat – magyarázta Soós Zsolt. – A könyvtárunk és a számítástechnikai termünk is nagyobb épületben található, ennek a folyosóján és a közlekedőhelyiségeiben fertőtlenítő festést is végeztünk, ugyancsak azért, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő higiéniai körülményeket. Az IKSZT nagytermének festését is tervezzük, hiszen közben arra is készülünk, hogy további enyhítést követően akár programokat és előadásokat szervezzünk, de a későbbi közösségi rendezvények miatt is szükségesnek tartjuk ezt.

Soós Zsolt azt is hozzátette, mind a könyvtár, mind a számítástechnikai terem egyelőre heti két alkalommal tart nyitva, hétfőnként délelőtt 9 és 11, keddenként pedig 16 és 18 óra között várják a látogatókat. Amennyiben ez kevésnek bizonyul, úgy a jövőben bővíthetik, vagy az igényekhez alkalmazkodva akár módosíthatják is a nyitvatartási időt. A polgármester ugyanakkor azt is megjegyezte: a jelenleg hatályos kormányzati rendeletek szerint csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek kereshetik fel az intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában