Frissen Zalából

2021.05.10. 07:00

Egységben Európában – Sajtótájékoztatót tartottak Zalaegerszegen

Május 9-e Európa napja. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az MSZP zalaegerszegi szervezete az egykori Schuman-nyilatkozatra s az európai közösség szellemiségére, üzenetére.

Mozsár Eszter

Major Gábor, a városi szervezet alelnöke hangsúlyozta, a párt kiemelten kezeli az évfordulót. Az unió jelmondata, az „egység a sokféleségben” ma különösen aktuális. A nemzetek egysége szabadságot, demokráciát, a határok nélküli Európát és az együttműködést jelenti.

A politikus szerint az unió­ra nem ellenségként kell tekinteni, hazánk számára olyan védőháló, ami a békét, jogharmonizációt, gazdasági fejlődést biztosítja. A nemzetek együtt többre képesek, mint külön-külön. Bár az utóbbi időben kissé bürokratikussá vált a szervezet működése, mostanra fordulat állt be a gondolkodásban és a gazdasági segítőkészségben egyaránt.

Major Gábor végül hozzá­tette, az utóbbi évtizedben számtalan milliárdos uniós támogatás eredménye látható országszerte és a városban is. A szocialisták azonban úgy vélik, a források kezelése nem mindig a köz érdekét szolgálja. Az alelnök emlékeztetett, az MSZP írta alá a csatlakozási megállapodást és szerinte a párt lesz az, amely bent is tartja Magyarországot az unióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában