Frissen Zalából

2021.05.01. 07:00

Duplán ünnepelünk most hétvégén

A gyermeknél nagyobb kaland nincs az ember életében, és ezért hálával tartozunk az édesanyáknak.

Arany Gábor

20210429 anyáknapi zsánerkép gálné gál ágnes és a gyermekei Regina, Richárd és Edvárd zalalövő pezzetta umberto pu zalai hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

E hét végére két piros betűs nap jutott. Szombaton a munka ünnepét tartjuk, a vasárnapot az anyáknak szenteljük. A két jeles nap ritkán esik egybe, pedig elválaszthatatlanok, amit az ért meg igazán, aki próbált már mindkét szerepben egyszerre helytállni. Az anyák ilyenek, mégis hajlamosak vagyunk azt gondolni, ez a természetes: nekik több jut a családi feladatból – és hogy nyugtassuk lelkiismeretünket –, több jut az örömökből is. Érdekes, hogy a férfiak – tisztelet a kivételnek – mégis kevésbé hajlandók részesedni ezekből. Ezt az ellentmondást tükrözi az UNICEF Magyarország tavalyi felmérése, amely az anyaság és a munka kapcsolatát firtatta. A válaszadók 71 százaléka szerint a dolgozó anya ugyanolyan szoros kapcsolatban lehet a gyermekeivel, mint a nem dolgozó anyuka. Ugyanakkor a megkérdezettek 62 százaléka szerint a család élete megsínyli, ha az anya teljes munkaidőben dolgozik. Ezért kellene minden napot az anyáknak is szentelni, s nem csak május első vasárnapját. Fotóriporterünk a zalalövői Gál családnál járt, ahol Regina, Edvárd és Richárd köszöntötte anyukáját, Gálné Gál Ágnest.

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában