Frissen Zalából

2021.05.20. 16:22

Az Eötvös Iskola csapata nyerte a Kossuth Katonája leszek vetélkedőt

A történelmi, honismereti vetélkedőt a járványhelyzet miatt digitális, illetve online térben rendezte meg az Apáczai Csere János Művelődési Központ. A háromfordulós versenyt végül a megyeszékhelyi Eötvös József Általános Iskola, Védegylet fantázia nevű csapata nyerte meg.

Jóna István

A nagy hagyománnyal bíró Kossuth katonája leszek vetélkedőt idén a pandémiás helyzet miatt az online térben rendezték meg. A felhívásra, melyben a megye általános iskoláinak 7–8. osztályos diákjait, illetve ennek a korosztálynak megfelelő 6 és 8 osztályos gimnazisták 3 fős csapatainak jelentkezését várták összesen 27 jelentkeztek, de mindössze 16-an teljesítették a háromfordulós versenyt.

A csapatok a XIX. század közepének történelméhez, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó feladatokban mérték össze tudásukat. Az első körben a kreativitásukat mutathatták meg a fiatalok, a másodikban haditudósításokat kellett készíteniük, míg a csütörtök délutáni záró fordulóban az elméleti tudásukról adtak számot egy 13+1-es feladatsor kitöltésével.

Kovács Bernadett népművelő, a verseny szervezője az eredményhirdetésen a csapatok kreativitását és sokszínű, aprólékos munkáját dicsérte. Ferge László őrnagy, a Zalaegerszegi Toborzó Iroda irodavezetője a haditudósításokat értékelve elmondta, hogy a fiatalok, főleg híradós anyagok készítésével próbálták szemléltetni a háborúk világát.

 

A verseny végeredményét Bednárikné Rácz Enikő, a Keresztury Dezső VMK- igazgatóhelyettese ismertette.

  • Védegylet – Eötvös József Általános Iskola, Zalaegerszeg
  • Lovászi Huszárok – Buda Ernő Körzeti Általános Iskola, Lovászi
  • A szabadság harcosai – Eötvös József Általános Iskola, Zalaegerszeg
  • A nyerteseken díjazásán kívül, minden résztvevő egy korhű katonai kitüntetést is kapott elismerésül a vetélkedőben való részvételért.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában