Frissen Zalából

2021.05.18. 13:00

A zalai hulladékgyűjtő cég akciója a méhekért

A méhek védelmére hívja fel a figyelmet a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.

ZH

Fotó: SZJ

Sóti Balázs, az önkormányzati kft. munkatársa az erről szóló közleményben rámutatott: a beporzást végző rovarok közül a legfontosabb faj a mézelő méheké. Bár szüntelenül végzik a beporzást, gyűjtik a méznek valót, sajnos napjainkra jelentősen csökkent a számuk. A modern világban a méhek élettere folyamatosan csökken, a környezetszennyezés és a vegyszerek használata miatt pedig a vadon élő méhcsaládok egyre jobban fogyatkoznak.

Fotó: SZJ

Manapság már köztudott, a méhek szorgalmának terméke nem csupán csak a méz, nekik köszönhetjük élelmiszereink javát, virágaink szépségét, ezért is kiemelkedő a beporzók védelme.

ENSZ-döntés értelmében 2018-tól május 20-a a méhek világnapja. Mivel a hulladékgyűjtést is nagy szorgalommal, illő megbecsülés nélkül végzik a szakemberek, hasonlóan a méhek munkájához, úgy döntöttek a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. dolgozói, hogy ezen a napon aktívan felhívják a beporzók védelmére ügyfeleik figyelmét. Egyúttal felhívják a figyelmet a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási ágazatban dolgozókra, megpróbálva emelni az ágazat általános megbecsülésén.

A dolgozóik ezen a napon sárga pólóba öltözve mutatják ki szimpátiájukat a beporzók iránt. Sóti Balázs azt javasolta: látva őket gondoljuk végig, mi magunk mit tehetünk egy élhetőbb jövőért. Ültessünk el ezen a napon legalább egy virágot, s minden lépésünket egy újabb kövesse. A cég honlapja (www.zkn.hu) egy hónapra új alakot ölt, szintén méhecskés ruhába bújik, kiegészül hasznos tanácsokkal a fenntartható életmódhoz, valamint remek ötletekkel, hogyan készítsünk gyermekeinkkel közösen hulladékokból méhecskés játékokat, dekorációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában