Koronavírus Zalában

2021.04.07. 06:50

Segítik a pácienseket a polgárőrök Zalaegerszegen

Az oltópontokon a hosszú hétvégén is folytatódott a Covid19-koronavírus elleni védőoltások beadása. A megyei kórház és a szakrendelő Zrínyi utcai bejáratánál nagypénteken és nagyszombaton polgárőrök fogadták az oltásra jelentkezőket.

Fincza Zsuzsa

Donáczy Dezső és Szabó Ferenc polgárőrök, valamint Jakabfi Rita és Kőrösi Csaba a megyeszékhelyi oltópont bejáratánál

Fotó: Fincza Zsuzsa

- A kórházparancsnok kérésére elvállaltuk, hogy a két napon a jelentkezési pontnál segítünk az oltásra érkezők eligazításában, a rend fenntartásában, illetve ellenőrizzük az előírások betartását – tájékoztatta lapunkat Donáczy Dezső, a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület elnöke.

Nagypénteken vele együtt négyen, Fodor Sándor Zsolt és Lipics Tibor, a zalaegerszegi egyesület tagjai, valamint Szabó Márton Ferenc, a Bazitai Polgárőr Egyesület elnöke teljesített szolgálatot. Nagyszombaton Donáczy Dezső és Szabó Márton segítette a jelentkezők eligazodását. A páciensek pedig mindkét napon folyamatosan érkeztek.

Donáczy Dezső és Szabó Ferenc polgárőrök, valamint Jakabfi Rita és Kőrösi Csaba a megyeszékhelyi oltópont bejáratánál
Fotó: Fincza Zsuzsa

A polgárőrök elmondása szerint délelőtt és késő délután mindig egy kicsit többen érkeztek az oltópontokra, illetve akadtak, akik „a biztonság kedvéért” a megadott időnél valamivel korábban érkeztek.

Ottjártunkkor, a kora délutáni órákban viszont kisebb volt a forgalom. A zalaegerszegi Kőrösi Csaba és Jakabfi Rita például a rendelőintézetben a Szputnyik vakcinát kapta, és elmondták: az oltással és a körülményekkel is elégedettek voltak. A kórházi oltóhelyiségekben szombaton a Pfizer-BioNTech vakcináját kapták a jelentkezők. A két oltópontra többnyire a háziorvosok küldték be a pácienseiket, de érkeztek oltásra várók Zalalövőtől Lentiig más településekről is – őket kellett a megfelelő helyre irányítani a polgárőröknek.

– Más napokon a rászorulók oltási pontra szállításában is részt veszünk – tette hozzá Szabó Márton Ferenc. – Különösen a távolabbi településrészeken, például a Bazitán és az Ebergényben élő nehezen mozgó, beteges embereknek jelent gondot meghatározott időpontra eljutni a belvárosi oltópontra. Őket kérésükre behozzuk a szolgálati autónkkal. A polgárőrök amúgy is napi kapcsolatban állnak az egyedül élő öregekkel, hiszen a bevásárlásokban és egyéb ügyek intézésében is a segítségükre vannak.

A két polgárőr egyesület további szombatokra is elvállalta a feladat teljesítését az oltópontokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában