Frissen Zalából

2021.04.12. 17:01

Lentiben a beoltottak aránya elérte a 32 százalékot

Kis mértékben emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma a városban. A beoltottak aránya pedig elérte a 32 százalékot. Folyamatosan zajlik az oltás a településen is.

Korosa Titanilla

A Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával beoltanak egy férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Erről Horváth László polgármester beszélt hétfői tájékoztatóján. Elmondta azt is, hogy az elkülönítettek száma 3 fővel nőtt az elmúlt egy hétben, 15-ről 18-ra, a járványügyi megfigyeltek száma 15 fő maradt. Ezidáig lejárt 707 fő megfigyelése és 381 fő gyógyult ki a betegségből.

Az 1. számú háziorvosi körzetben az elmúlt héten 50 fő helyben, 160 fő oltóponton kapott vakcinát, a 2. számú körzetben 121 fő helyben első körben, 44-en második körben, 70 fő oltóponton. A 3. számú háziorvosi körzetben 103 fő kapott oltást, a 4. számú körzetben 50-50 fő első, illetve második körben. A Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézetben az oltóponton 480 főt oltottak be. A város foglalkoztatottjai közül, akik az oktatásban és a nevelésben dolgoznak és regisztráltak, szinte valamennyien megkapták már a védőoltást, a bölcsődében még két fő vár az oltásra, a Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai közül azok, akik egyéb okokból nem voltak akadályoztatva, valamennyien oltakoztak már.

A járványügyi elkülönítés és megfigyelés alá vont személyek megkeresést továbbra is végzik a család- és gyermekjóléti központ munkatársai. A polgármester azt is elmondta, hogy szakorvosi rendelőintézetet és a háziorvosokat csak indokolt esetben és előre egyeztetett időpontban keressék fel a páciensek. A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyintézésre szintén előre egyeztetett időpontban van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában