Frissen Zalából

2021.04.09. 15:00

Kitisztították a vízelvezető árkokat Surdon

A tavaly július végén lehullott extrém mennyiségű csapadék hordalékokkal és sárral töltötte meg a dél-zalai település árkait, illetve megrongálta azokat. Az önkormányzat a napokban közel 8 millió forintos saját erőből végzett helyreállítást.

Benedek Bálint

A surdi futballpálya mellett húzódó árkokban a megrongálódott betonlapokat is kicserélték

Fotó: ZH

Kanász János polgármester elmondta: a lakók emlékeiben elevenen él a villámárvíz pusztítása, mely elöntötte az utcákat, és megannyi problémát okozott az ingatlanok környékén. Az önkormányzat eldöntötte, hogy az eltömődött árkokat saját költségvetéséből állítja helyre.

A surdi futballpálya mellett húzódó árkokban a megrongálódott betonlapokat is kicserélték
Fotó: ZH

– A vízelvezető árkok egy részét, például a labdarúgópálya mellettieket még korábban betonlapokkal építettük ki, ezekben is súlyos károk keletkeztek – mondta a településvezető. – A hirtelen le­zúduló csapadék megrongálta a lapokat, kimosta a fugákat. Most egy vállalkozó elvégezte a javításokat, az átvizsgálás során kicserélte a törött elemeket. Ezenkívül a Hősök terén és annak környékén, több száz méter hosszan megtörtént az árkolás. A kitermelt földet és hordalékot elszállítottuk.

A csapadék a hegyi utakban és az ottani vízelvezetőkben is tett kárt. A mostani beruházás keretében ezeket a hibákat is kijavították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában