Frissen Zalából

2021.04.27. 06:50

Gőzerővel készülnek Hévíz újranyitására

Kézzelfogható közelségbe került a város újranyitása, hiszen a teraszok után e hét végén várhatóan elindulhat az élet a Tófürdőben, a szállodákban és az éttermek belső helyiségeiben is. Hévíz felkészült a rohamra.

Péter B. Árpád

Szabad a terasz. Papp Gábor több újranyitott szolgáltatót felkeresett, képünkön Molnár Tiborral Fotó: Péter B. Árpád

Papp Gábor polgármester a hétvégén felkeresett több, újra kinyitott szolgáltatót, és örömmel konstatálta, hogy az elmúlt hónapokban maximum „negyedházas” nagyparkoló gyakorlatilag megtelt mindkét napon. Egyelőre főként környékbeli kirándulók jöttek egy kávéra, sütire, sétára, de az enyhítések következő fokozatában már távolabbról érkező szállóvendégekre is számítanak.

– Hévíz várja a látogatókat, hiszen az üzletek és a teraszok megnyitottak, a város, valamint a vállalkozók felkészültek a fokozatos nyitás további lépéseire – hangsúlyozta lapunknak Papp Gábor. – Ehhez természetesen az kell, hogy továbbra is fegyelmezettek legyünk, betartsuk a szabályokat, és a lehető legtöbben beoltassák magukat, hiszen ettől függ, mikor térhet vissza az élet a rendes kerékvágásba. Ez mindannyiunk és az egész gazdaság, különösen a turizmus érdeke is egyben.

A fürdővárosban e héttől már kisebb rendezvényeket, programokat is terveznek, attól függően, mit tesznek lehetővé az aktuális szabályok. A polgármester szerint fontos mérföldkő lehet, amikor a szálláshelyekkel, éttermekkel együtt a gyógytó is újra kinyithat, ami a négymilliós átoltottsággal érkezik el. Papp Gábor elmondta, folyamatos a konzultáció a piaci szereplőkkel, és az látszik, mindenki ugrásra készen várja, hogy eldördüljön a startpisztoly.

– Az elmúlt pár napban azt tapasztaltuk, az ide látogatók betartják a szabályokat, és fegyelmezettek a helyiek is, akárcsak a pandémia több mint egy éve alatt folyamatosan – folytatta a városvezető. – Jó hír, hogy Hévíz és környéke az oltásszámot tekintve előkelő helyen áll, de ugyanez elmondható szinte az egész megyéről. Ez növeli a biztonságot.

Szabad a terasz. Papp Gábor több újranyitott szolgáltatót felkeresett, képünkön Molnár Tiborral
Fotó: Péter B. Árpád

Papp Gábor leszögezte, a város megújulással fogadja a vendégeket, hiszen számos beruházás megkezdődött vagy éppen már befejeződött, átalakul a városkép, amitől Hévíz még vonzóbb lehet a turisták, kirándulók számára.

– Arra számítunk, hogy akárcsak tavaly nyáron, idén is sok látogató érkezik hozzánk, erről tanúskodnak a foglalási adatok is – szögezte le a polgármester. – Jelentős az érdeklődés, sokan szeretnének már jönni, mi pedig felkészülten várjuk őket.

A szállodai, magánkiadói jelzések alapján – ha lehetővé teszik ezt a szabályok – az előttünk álló hétvégén is sokan útra kelnének, a pünkösdi pihenés iránt pedig hatalmas az érdeklődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában