Frissen Zalából

2021.03.25. 07:00

Útjavításba fogott a murakeresztúri önkormányzat

Az önkormányzat tavaly év végén vásárolt egytonnányi hideg aszfaltot, amit saját munkagéppel már be is dolgoztak a kátyúkba.

Horváth-Balogh Attila

Polgár Róbert polgármester maga is kipróbálta a technikát Fotó: ZH

Polgár Róbert polgármester elmondta: az önkormányzatnak arra ugyan nincs pénze, hogy új utakat építsen, de mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a közlekedés biztonságát veszélyeztető kátyúkat kijavítsák.

- Úgy véljük, ha magunk végezzük el a kisebb munkálatokat, sokat spórolhatunk a falunak és több ponton tudjuk rendbe tenni az utakat – mondta a polgármester.

Polgár Róbert polgármester maga is kipróbálta a technikát
Fotó: ZH

- Ezzel párhuzamosan állami támogatásra is pályázunk a Magyar Falu Program keretében, hogy nagyobb volumenű felújításokat is végezhessünk. Az önkormányzat eddig saját erőből nem kátyúzott, így mi is most tanuljuk, hogyan tudjuk leghatékonyabban és minél jobban elvégezni ezt a feladatot. Utánaolvastam és több szakemberrel is beszélgettem arról, hogyan kell a hideg aszfalttal dolgozni. Saját kezűleg próbáltam ki az így elsajátított technikát, hogy meg tudjam mutatni a kollégáimnak, hogyan érdemes csinálni.

Polgár Róbert jelezte: a Honvéd utcában kezdték el a munkát, de szeretnének továbbhaladni és minden nagyobb kátyút eltüntetni az önkormányzat kezelésében lévő utakon. A kátyúzás során két nap alatt felhasználták a rendelkezésre álló hideg aszfaltot, az önkormányzat karbantartói és közmunkásai a templomhoz, illetve a temetőhöz vezető utat is rendbe tették a húsvéti ünnepekre készülve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában