Koronavírus Zalában

2021.03.04. 14:00

Segítettünk Kati néninek az oltásregisztrációban

Oltás­regisztrációban segítettünk egy idős megyeszékhelyi párnak. Szerkesztőségünktől kértek segítséget problémájuk megoldására.

Jóna István

Sipos Lászlóné számára létrehoztunk egy e-mail-fiókot, majd regisztráltuk Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Telefonon keresett meg minket a 88 éves Sipos László és felesége, Katalin, aki az idén töltötte be a 79. életévét, hogy szeretnék beadatni a koronavírus elleni védőoltást, de csak egyikük regisztrációja érkezett meg a Nemzeti Népegészségügyi Központba.

– Postai úton küldtük vissza a regisztrációs leveleket, melyekben mindketten kértük a vakcina beadását. Homok kerülhetett a gépezetbe, mert nekem már be is adták a védőoltás első adagját, míg a feleségem, aki szintén krónikus betegségekkel küzd, nem kapott még értesítést sem. Hogy minél tovább együtt lehessünk, úgy gondolom, fontos, hogy megkapjuk a vakcinát – mondta Sipos László.

Telefonbeszélgetésünk során kiderült, hogy felhívták a vakcinainfo weboldal információs számát, ahol az online regisztrációt javasolták számukra.

Sipos Lászlóné számára létrehoztunk egy e-mail-fiókot, majd regisztráltuk Fotó: Katona Tibor

A házaspár ekkor döntött úgy, hogy segítséget kér tőlünk. Habár van okoseszközük, sajnos nem értenek a modern technikához, így az internetes felületeket sem tudják kezelni. Rövid egyeztetés után, védőfelszerelésben felkerestük őket az otthonukban, egy laptop segítségével létrehoztunk egy e-mail-fiókot számukra, majd eredményesen regisztráltuk Kati nénit a védőoltásra.

A család háziorvosával, dr. Emődi-Kovács Évával is egyeztettünk, aki elmondta, hogy az új regisztrációs listákon már életkor szerint tüntetik fel a jelentkezőket, így az idős asszony a jövő héten már meg is kaphatja az első adag vakcinát. Az időpontról telefonon értesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában