Istennel együtt létezünk

2021.03.05. 19:26

Ökumenikus világimanapot tartottak Hévízen (videó)

Hévízen is megtartották az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén vanuatui keresztény nők állították össze. Ezúttal a Mátétól származó „Biztos alapra építsünk!” igeszakasz került a középpontba, amely azt jelenti, hogy életünket Jézus Krisztusra, életünk Urára kell bíznunk ahhoz, hogy jövőnk jó kezekben legyen – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta hévízi református lelkipásztor.

Péter B. Árpád

Ez most igazi bátorítást, erősítést jelent aggodalmaink, félelmeink közepette. A Csendes-óceáni szigetország lakói pedig vallják, hirdetik, hogy van szilárd, biztos pontja ennek a világnak, akire építhetünk. Az énekes liturgia ennek felismerését szolgálja.

Vanuatu kis ország a Csendes-óceán déli részén. Államformája köztársaság, amelyet 1980-ban alapítottak, amikor az ország függetlenné vált a francia és brit közös kormányzás alól. Ma Vanuatu büszkén lengeti saját zászlóját, címerében pedig mindenki olvashatja: Istennel együtt létezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában