Gratulálunk!

2021.03.12. 17:10

Munkácsy-díjat kapott Budaházi Tibor festőművész

Munkácsy-díjat kapott Budaházi Tibor, Zalaegerszegen élő festőművész. Az alkotó a kiemelkedő képzőművészeti tevékenységért járó szakmai elismerést egyelőre személyesen nem veheti át, ám ahogy Kásler Miklós miniszter a hozzá intézett levelében fogalmaz, amint a helyzet lehetővé teszi, méltó ünnepség keretében nyújtják át a díjat.

Mozsár Eszter

Fotó: ZH Archívum

A jelenleg 67 esztendős Budaházi Tibor a szatmárnémeti Művészeti Líceumban, a kolozsvári szabadiskolákban folytatta tanulmányait, diplomát a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett. 1976 óta kiállító művész, évente számos rangos hazai és külföldi tárlaton szerepelnek munkái. 2015-ben a Római Magyar Akadémia ösztöndíjasaként egy hónapot töltött Rómában. Zalaegerszegen 2019-ben jubileumi válogatást láthatott a közönség az akkor 65 éves alkotó műveiből, az utóbbi hónapokban többször beszámoltunk különböző fesztiválokon kapott elismeréseiről.

Fotó: ZH Archívum

Szerkesztőségünk gratulál a Munkácsy-díjhoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában