Koronavírus Zalában

2021.03.01. 17:33

Lentiben csökkent a fertőzöttek száma

Tovább csökkent az elmúlt egy hétben a fertőzöttek és megfigyeltek száma a városban. Hétfőn egy-egy fő a járványügyi elkülönítettek és megfigyeltek száma.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester

Fotó: ZH Arhív

Az aktuális helyzetről Horváth László polgármester adott tájékoztatást.

Elmondta, hogy folyamatosan kapják a védőoltást a helyiek. Az 1. számú háziorvosi körzetben az elmúlt héten pénteken 25 fő 60 év felettit helyben oltottak be, illetve 10 főt Zalaegerszegen. A 2. számú körzetben 55 fő 60 év feletti és 11 fő 60 év alatti krónikus beteg kapta helyben az oltást, a második oltásra 10 fő 60 év feletti krónikus beteg jelentkezett be Zalaegerszegre. A 3. számú körzetben 10 fő idős krónikus beteg és 10 fő 60 év alatti krónikus beteg oltóponton kapott oltást, 19 fő 60 év feletti pedig helyben. A 4. számú körzetben 10-10 fő 60 év alatti, illetve 60 év feletti krónikus beteg Zalaegerszegen oltakozott.

Ezidáig a városban összesen 654 főnek járt le már a járványügyi megfigyelése, illetve 325 fő esett át a betegségen. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az országos intézkedéseken túl a városban egyéb korlátozó intézkedést továbbra sem vezettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában