Válaszokat vár a Fidesz

2021.03.12. 07:00

Lejárató irományt közölt – Az ügyvezető megbízásának visszavonását követelik

Ahogy azt sejteni lehetett, nem csillapodik a Kanizsa Médiaház Kft. szakmai és etikai botránya körüli felháborodás. Tegnap a Fidesz önkormányzati frakciója adott ki sajtóközleményt, melyben elítélik az orgánum internetes felületén nemrég megjelent, a polgármesteri hivatal női dolgozóit becsmérlő, gyalázkodó irományt és ezzel összefüggésben Tar Mihály ügyvezető megbízásának viszszavonását követelik.

Pásztor András

Az önkormányzati Fideszfrakció által kiadott közleményben a következők olvashatók: – Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkája az elmúlt napokban sajnálatos módon a vállalható színvonal alá zuhant. Az elmúlt időszakban több, a baloldalhoz köthető internetes közösségi oldal méltatlan, személyeskedő, nem közszereplő hivatali és politikai munkatársak elleni gyalázkodásba és lejáratásba kezdett, mely már a becsületsértés kategóriáját súrolja.

Mint azt a közleményben a Fidesz-frakció írta: egy impresszum nélküli oldal névtelen irományát közölte a Kanizsa Újság a város által fizetett online felületén.

– Az ügyvezető azóta elnézést kért, de nyilatkozatát olvasva több kérdés is felmerül bennünk, aminek tisztázása erkölcsi felelősség – folytatódik a közlemény.

– A Fidesz-frakció nevében szeretnénk tudni, hogy ki volt az a munkatárs, aki ezt a cikket megírta? Milyen következménye várható ennek a súlyos hibának? Tar Mihály nyilatkozatában az szerepel, hogy „a továbbiakban, a kétes megítélésű tartalmakkal kapcsolatban a megjelenés előtt köteles az ügyvezető hozzájárulását kérni”. Ebből számunkra az derül ki, hogy továbbra is kétes megítélésű tartalmakat szándékozik megjelentetni. Ön szerint ez mennyire felel meg az objektív hírszolgáltatás követelményeinek? Ezúton kérjük az Éljen Városunk frakció hivatalos állásfoglalását a botrányos esettel kapcsolatban. Szeretnénk tudni, hogy a pályáztatás nélkül kinevezett ügyvezetők rendkívüli szakmai hozzáértését továbbra is megkérdőjelezhetetlen ténynek tartják-e, akár Tar Mihály, vagy éppen Szirtes Balázs esetében? – írták.

– Tar Mihály ügyvezetői felelőssége az eset kapcsán vitathatatlan. A fentiek okán kérjük a polgármestert, hogy vizsgálja meg Tar Mihály vezetői tevékenységét, és vonja vissza vezetői megbízatását – áll a Fidesz-frakció közleményében.

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/bene-csaba-az-ugyvezeto-visszafordithatatlan-melysegekbe-taszitotta-a-kanizsai-kozmediat-5017108/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában