közösségi programokra

2021.03.10. 07:00

Huszonegy zalai egyházi szervezet, intézmény mellet két muravidéki plébánia is pályázati támogatást nyert

Huszonegy zalai egyházi szervezet vagy intézmény mellett két muravidéki plébánia is részesült abban a pályázati támogatásban, amelyet közösségi célú programok finanszírozására nyújt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága.

Gyuricza Ferenc

Mindez a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a közelmúltban nyilvánosságra hozott adatbázisból derült ki. A projekt célja a közösségépítést és közösségi nevelést szolgáló programok, valamint egyéb hitéleti események támogatása volt, amire közel 527 millió forintot különített el az államtitkárság. Az elnyerhető támogatás összege a kiírás szerint minimum 200 ezer, maximum 500 ezer forint volt, ám a döntési lista arról tanúskodik, hogy kevés kivétellel azonos mértékben részesültek a kedvezményezettek.

Azaz a sikeresen pályázók döntő többsége 400 ezer forintot kapott. A támogatottak száma – a hazai és a külhoni igénylőket is beleszámítva – 1330 volt.

Zala megyéből 21 egyházi szervezet vagy intézmény nyújtott be sikeres pályázatot. A kistelepülési római katolikus plébániák vagy egyházközségek közül a csesztregi, a felsőrajki, a galamboki, a gutorföldei, a hahóti, a murakeresztúri, a nagykutasi, a teskándi, a várvölgyi részesült támogatásban, de a nyertes pályázók között szerepel a zalaegerszegi Szent Kereszt-­templomigazgatóság, a nagykanizsai Szent József-plébánia, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-plébánia, valamint a szintén a Balaton-parti városban működő Kis Szent Teréz-plébánia is. A zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, illetve a Rezi Laky Demeter Premontrei Általános Iskola neve ugyancsak szerepel a támogatottak listáján.

A református szervezetek közül a kerkafalvai, a keszthelyi és a nagykanizsai, az evangélikusok sorából a Nagykanizsa és környéke társult egyházközség, valamint a pusztaszentlászlói és a zalaegerszegi közösség részesült támogatásban. A muravidéki pályázók közül a lendvai és a dobronaki katolikus plébániá­kat támogatta a projekt. Valamennyi zalai és muravidéki nyertes 400-400 ezer forintot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában