csak online

2021.03.23. 07:00

Hová tűnt a zsebóra? Szabadulószoba az egerszegi könyvtár honlapján

A járvány­ügyi korlátozások miatt a könyvtári szolgáltatásokat csak az online térben érhetik el az olvasók. A könyvtárosok így is igyekeznek tartalmas kikapcsolódást biztosítani mindannyiunknak – az erre szolgáló ötletek egyike a szabadulószoba.

Arany Horváth Zsuzsa

Mészáros Bianka, a megyei könyvtár ügyviteli alkalmazottja is kipróbálta a szabadulószobát

Fotó: Tóth Renáta

Mindenki által kipróbálható, játékos digitális élményről van szó, amit Deák Klaudia informatikus könyvtáros, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársa, a program fejlesztője mutatott be lapunknak.

– A játék készítésének három sarkalatos pontja volt: a történet, a megjelenítés és a rejtvények – mondta el.

Mészáros Bianka, a megyei könyvtár ügyviteli alkalmazottja is kipróbálta a szabadulószobát Fotó: Tóth Renáta

– Olyan cselekményben gondolkodtunk, aminek van való­ságalapja és esetleg kötődik valamilyen módon a könyvtárhoz, vagy a megyéhez. A helytörténeti részlegünk kincseket rejt: rejtélyes, izgalmas történeteket, amelyek Zalához és a megyénk szülötteihez kapcsolódnak. Március 18-án indult a digitális szabadulószoba, melyben puzzle, sakk, találós kérdés és könyves feladvány is van, ezeken keresztül 45 perc alatt kell megtalálni Deák Ferenc elveszett óráját. A játék a könyvtár honlapján elérhető.

Ezenkívül a tagkönyvtárak szervezésében március 25-én indul a ZEGerésző online hely­ismereti játék 1. fordulója, március 23-án a meteorológiai világnaphoz illeszkedik játékos fejtörő, március 25-én podcast lesz Mihály Péter színművésszel, majd indul a Guglizz rá – online internetes vetélkedő és a Mesebőrönd: papír színházi mesefelolvasás könyvtárosok részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában