Hagyományos és új kulturális programok

2021.03.17. 07:00

Gyenesdiás készül a nyárra (is)

Bár a korlátozások idejét éljük, mindenki abban bízik, hogy a nyár már szabadabban telhet. Gyenesdiáson is tervezik a szezonbéli szórakoztató programokat.

Keszey Ágnes

Több gyenesdiási szervezet tervez programokat a nyárra, tájékoztatott a napokban a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület (GYTE). Mint írták: a tervek szerint az elkövetkezendő hónapokban a település ad otthont a Balatoni Barista Bajnokságnak, a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napoknak, lesznek zenés rendezvények a strandon, offroad fesztiválok, autocross-verseny, hagyományőrző Kristóf-nap, VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató. A GYTE és tagjai szervezésében idén is kínálnak programokat a családoknak.

Megrendezik a Gyenesi Íz-lelőt, majd az év zárásaként az Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásárt. A Bakonyerdő Zrt. tematikus családi napokra és vezetett túrákra várja majd az érdeklődőket.

A József Attila Művelődési Ház és Könyvtár rendezvényei között újdonság a pünkösdi májusfa-kitáncolás. A korábbi kétnapos Keszegfesztivál idén egynapos Keszegpartyra változik. Az ezt megelőző napra – július első szombatjára – szervezik a Diós Települések Találkozóját.

Ha a járványhelyzet engedi, megtartják a Bornapokat. A Korzó Esték fellépői között lesz a Kiscsillag és a Pál Utcai Fiúk. Megrendezik a Festetics vágtát, és a Klassz a Parton koncertjeit. A Községházi esték koncertsorozat megújul: a Községháza és a Pásztorház közötti tér Art udvarrá válik, ahol Zene, Szöveg & Bor címmel blues-, jazz-, indiekoncertekkel, minimálszínházzal és standup műsorokkal várják a vendégeket.

– Van egy új kezdeményezésünk: augusztus 19–20-ra tervezzük a Diási Históriás Napok megrendezését a Diási Történeti Emlékparkban. Több korszakot szeretnénk megjeleníteni. Hagyományőrző játszóházat hozunk ide, lesznek színpadi programok. E rendezvény keretében valósul meg a Szent István-napi ünnepség – mutatta be az egyik újdonságot Szabó Zsolt Szilveszter, a művelődési intézmény igazgatója.

A tervezett programok között kiállítások és a moziban közönségtalálkozók is szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában