Kerítést húznak fel

2021.03.18. 09:00

Elkezdődtek a településszépítő munkák Csörnyeföldén

Megkezdte tavaszi környezetszépítő munkálatait a település önkormányzata, s ezzel párhuzamosan kisebb önerős beruházásokba is belefogtak a dél-zalai községben. Hamarosan indul a mezőgazdasági projekt újabb szakasza is, szántóföldi, konyhakerti növények ültetésével.

Gyuricza Ferenc

Orsós József (balról) és Bogdán Zoltán a kerítés egyik oszlopának helyét alakítja ki

Fotó: Gyuricza

Csörnyeföldön igyekeznek kihasználni a tavaszkezdet napsütötte óráit, így az elmúlt héten tovább folytatták azt a faluképjavító munkát, amelyet még az elmúlt évben kezdtem meg a faluközpontban, a templom környékén. Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester elmondta: akkor növénytelepítést és parkosítást végeztek, most az egyházi épület melletti területen található pihenőpadok helyreállítása következett.

Orsós József (balról) és Bogdán Zoltán a kerítés egyik oszlopának helyét alakítja ki
Fotó: Gyuricza

- A régi padok beton tartóelemeire szereztünk be, illetve szerelünk fel új ülőlapokat és háttámlákat, így a felületkezelést követően azok újra használhatóak lesznek – magyarázta a polgármester. – Ahogy az időjárás lehetővé teszi, virágosítani is szeretnénk a templom körül, ezzel is elősegítve azt, hogy még méltóbb környezetet teremtsünk a faluközpontba. Virágosítást, parkosítást a település további pontjaira is tervezünk, azt szeretnénk, ha Csörnyeföld egy gondozottabb, vonzóbb település képét mutatná mind a helyben élők, mind az erre megforduló turisták számára.

Néhány méterrel odébb a község közfoglalkoztatott munkásai gyülekeztek, ők a falugondnoki jármű garázsa melletti önkormányzati területhez építenek kerítést. Hóbor-Sztrahia Krisztina azt mondja: erre többek közt azért lesz szükség, mert a garázs mellé egy kisebb fedett színt húznak fel, ahol a jövőben az önkormányzat tulajdonában lévő gépeket, szerszámokat és eszközöket helyeznék el.

- Eddig a közös önkormányzati hivatal mögött volt egy tárolónk, de azt nem tartottuk megfelelő helynek, ezért döntöttünk egy új szín felépítése mellett – tette még hozzá a polgármester. – Saját dolgozóink végzik majd el a munkát, a költségeket pedig, akárcsak a kerítés kialakításáét, saját bevételeink terhére biztosítjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában