Frissen Zalából

2021.03.31. 10:08

Elhunyt a Krúdy Kör kanizsai elnöke

Fővárosi otthonában 74 éves korában elhunyt a nagykanizsai születésű Király Lajos költő, szerkesztő, műfordító, a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy Kör elnöke. A hírt Riersch Zoltán, a Takács László Irodalmi Kör (TALK) titkára osztotta meg lapunkkal.

Benedek Bálint

gyász, gyertya, halál

Fotó: pixabay.com

Király Lajos 1947-ben Nagykanizsán született, az érettségi után közgazdasági főiskolát végzett. Középiskolás kora óta írt, első versei már az 1960-as években és azóta is megjelentek a Zalai Hírlapban.

Munkáival gyakran részt vett a Keszthelyi Helikoni ünnepségeken. Családalapítás után költözött Budapestre, és lett részese a fővárosi irodalmi életnek. Közel negyven éven keresztül, haláláig töltötte be a Krúdy Kör elnöki tisztségét. Többször szerepelt írásaival Nagykanizsán. Fellépett többek között a Halis-könyvtárban, a Honvéd Kaszinóban és a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. Nagy szerepe volt abban is, hogy jó kapcsolat alakult ki a Krúdy Kör és a kanizsai Takács László Irodalmi Kör között. Több mint ötven önálló kötet szerzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában