nem tudni, mire lesz lehetőségük

2021.03.12. 10:00

Borversennyel kezdenének Zalalövőn

Megfontoltan tervezi idei rendezvényeit a Borbarát Kör Egyesület, hiszen a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem tudni, mire lesz lehetőségük.

Gyuricza Ferenc

Sabján Károly kertészmérnök tavalyi metszési bemutatója. Idén ez a népszerű program elmarad

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Gyuricza Ferenc

A civil szervezet úgy készül, hogy a tavasz második felében egyes programokat talán már meg tudnak valósítani. Mindezt Galambos István, a civil szervezet elnöke mondta lapunknak. Úgy fogalmazott: bár az éves programtervüket a minap véglegesítették, ám annak megvalósulása a kormányzati intézkedések alakulásától függ. A tagság körében komoly népszerűségnek örvendő forralt bort főző versenyek megrendezésére idén sajnos esélyük sem volt, de már az is biztosnak látszik, hogy a hagyományos tavaszi metszési bemutatójukról is le kell mondaniuk, pedig a korábbi évek tapasztalatai rendre azt mutatták, hogy az iránt mindig nagy az érdeklődés.

Sabján Károly kertészmérnök tavalyi metszési bemutatója. Idén ez a népszerű program elmarad
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap / Archív

– Fura helyzetbe kerültünk, hiszen bennünket is sújtanak a járványügyi védekezés miatt bevezetett korlátozó intézkedések, azaz rendezvényeket jelenleg nem tarthatunk, de közben van egy nyertes pályázatunk is, éppen programok megszervezésére – mondja az egyesületi elnök. – Még az elmúlt évben kértünk támogatást, s kaptunk is 300 ezer forintot, amit szeretnénk is felhasználni. Éppen ezért nagyon bízunk abban, hogy húsvét utánra valóban várható némi nyitás, ezért aztán a jelenlegi elképzeléseink szerint a programjainkat is akkor indítanánk – magyarázta.

Az egyesület idei első rendezvénye a borverseny lenne, aminek megtartását azért is szorgalmazzák, mert az tavaly is elmaradt. Galambos István azt mondja: ha nyilvános formában nem tarthatják meg a bírálatot, akkor zárt ajtók mögött, az aktuális járványügyi szabályozással rendezik meg, április utolsó szombatján. Ezt egy hagyományteremtő közösségi program, a Pacsa-hegyi májusfaállítás követné, de csak abban az esetben, ha addigra feloldják a rendezvénytilalmat.

– Nyárra bagolytúrákat terveztünk, illetve az augusztus 20-i Csütörtök-hegyi búcsút, amihez egyben a Szent István-napi városi program is kapcsolódik – folytatta az elnök. – Az őszi nagy rendezvényünk a Murcifesztivál, ezt idén október első hétvégéjén tartanánk, novemberben pedig a hagyományos Márton-napi programjainkat, benne az óvodásokkal közös lámpás felvonulást, illetve az új borok megáldását szerveznénk meg. Mindezek mellett természetesen azokhoz a városi rendezvényekhez is kapcsolódnánk, amelyekben a civil szervezetek aktív szerepet vállalnak, ilyen a majális, a városnapi programsorozat vagy a karácsonyi jótékonysági akció – ért a felsorolás végére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában