Muszáj várni türelemmel

2021.03.01. 07:00

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete bepótolná az elmaradt programokat

Több mint ezerkétszáz tagja van a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének. Dudás Gyula elnök ezért is fontosnak érzi, hogy vigyázzon a saját és a többiek egészségére.

Mozsár Eszter

Dudás Gyula Fotó: Pezzetta

- A pandémia sokak életét megváltoztatta. Van, aki a munkahelyét veszítette el, van, aki közeli hozzátartozóját. Amint lehetett, mi azonnal az emberek segítségére siettünk – mondta az elnök.

Dudás Gyula Fotó: Pezzetta

- Az általunk működtetett adományközpontokat rendszeresen keresik fel a rászorulók. Elsősorban élelmiszereket, ruhákat, gyógyászati segédeszközöket találnak nálunk. Természetesen betartjuk a higiéniai előírásokat: az adományok nagy részét az ajtók elé vagy a lépcsőkre tesszük, az idősotthonokban a portás veszi át a csomagokat. A központ önkéntesei között sok a nyugdíjas, vigyáznunk kell tehát egymásra. Eleinte csak a fiatalabbak jöttek be dolgozni, ősszel már az idősebbek is felbátorodtak. Természetesen vannak esetek, amikor elkerülhetetlen a személyes kapcsolat. Én már regisztráltam az oltásra, türelmesen várom, mikor kerülök sorra. Az itt dolgozók közül senki sem betegedett meg, ez nagyrészt a fegyelemnek köszönhető. Fontos, hogy minél előbb visszatérjünk a normális életbe. Tagjaink már várják az egymással való találkozást. Bizakodunk, hogy az oltásokat követően végre bepótolhatjuk a tavaly elmaradt kirándulásokat, közösségi élményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában