Koronavírus Zalában

2021.02.24. 17:30

Vörös Anikó: a vírust az oltás fékezheti meg

Vörös Anikó, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a saját bőrén tapasztalta meg, milyen, amikor valaki elkapja a koronavírust.

Jóna István

Vörös Anikó egész családja regisztrált az oltásra

Fotó: ZH

– November elején, egy éjszaka lettem rosszul: hidegrázás, végtagfájdalom, fejfájás, magas láz tört rám – elevenítette fel. – Felkelni sem volt erőm, másnap pedig már a férjemnél is hasonló panaszok jelentkeztek. Felnőtt gyermekeink már nem laknak velünk, így a további fertőzés veszélye nem állt fenn. Több napig tartott a betegség, amelyről a teszt kimutatta, hogy koronavírus okozta. Szerencsére senkit nem fertőztünk meg, de számomra nagyon furcsa volt a másokra utaltság érzése: rokonok, barátok segítségét kellett igénybe vennünk. A háziorvos engedélyével, két hét után mehettünk vissza dolgozni. Előtte otthonról telefonon próbáltam segíteni a kollégáimat, de ez persze nem volt az igazi. A hivatalból is sorozatos megbetegedésekről érkeztek hírek, novemberben a dolgozók fele betegállományban volt, csak december közepére szabadultunk meg a vírustól.

Vörös Anikó egész családja regisztrált az oltásra
Fotó: ZH

Ezek után nem meglepő: Vörös Anikó, férje, valamint gyermekeik és szüleik is regisztráltak a védőoltásra. – Számunkra egyértelmű, hogy csak az oltás fékezheti meg a vírust – folytatta a kamarai titkár. – Mindannyiunk számára elsődleges, hogy mielőbb, újra a megszokott, „csendes” hétköznapjainkat élhessük. Vacsora, születésnap, mozi, színház, utazás, ne legyen majd bennünk félsz, fenntartás, bátran vállaljuk ismét a közösségi életet. Munkámból kifolyólag is fontosnak tartom a védettséget, hiszen sok cégvezetővel vagyok kapcsolatban, illetve nagy a felelősségem a kollégáimmal szemben is. A jelenlegi helyzetben még inkább számítanak a vállalkozók a munkánkra és segítségünkre. Várom, hogy elérkezzen az oltás ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában