beavatkozás

2021.02.23. 07:00

Veszélyes fákat vágtak ki Pórszombaton

Veszélyes fákat távolítottak el az egyik magánháznál a zalai Alpin Green csapatának szakemberei, a beavatkozást a település önkormányzata kezdeményezte.

Korosa Titanilla

Ipari alpintechnikával távolították el a fákat Fotó: Korosa

Tánczos László polgármester elmondta, hogy 2018 nyarán nagy erővel csapott le a vihar a falura, nagyobb faágakat szakított le, melyek megrongáltak épületeket, villanyvezetékeket. Akkor bebizonyosodott, hogy a már méretesre nőtt, veszélyes fákkal foglalkozni kell, mielőtt nagyobb kárt okoznak lakóházakban, közművekben, vagy a temetőben megrongálják a síremlékeket.

Ipari alpintechnikával távolították el a fákat Fotó: Korosa

– A főút egyik lakóháza mellett három veszélyes fának a kivágását szerveztük meg, nehogy a házban kárt tegyenek a lehulló ágak – beszélt a legutóbbi akcióról az elmúlt héten a polgármester. – A ház tulajdonosa özvegy, egyedül neveli gyermekeit, szerettünk volna neki segíteni azzal, hogy a fák kivágását megoldjuk, illetve a szomszédok is jelezték, hogy a nagyra nőtt fenyők gondot okozhatnak a közeli házakban is, és a vezetékekben. A munkához szakembereket hívtunk, hogy minden rendben menjen – magyarázta

Tóth-Tanner Balázs, a munkára megbízást kapott vállalkozás ügyvezetője mindezt azzal egészítette ki, hogy ipari alpintechnikával, döntés nélkül, lebontással vágták ki a három lucfenyőt. A levágott ágakat pedig a helyszínen ledarálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában