korszerűsítés

2021.02.27. 07:00

Megújult a zalaegerszegi Tourinform Iroda

Húszmillió forint ráfordítással újították fel a megyeszékhelyi Tourinform Irodát (a Széchenyi téri mozi oldalában), amelyet pénteken avattak ünnepélyesen.

Arany-Horváth Zsuzsa

A pult bal oldalán a vendégek, Vigh László, Juhász Szabolcs, Balaicz Zoltán és Böjte Sándor; jobbra az iroda munkatársai, Köcse Henriett, Tuboly Andrea és Tódor Tamás

Fotó: Seres Péter

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai igazgatója és Tuboly Andrea, az iroda vezetője tájékoztatta a sajtót a beruházás jelentőségéről, a zalaegerszegi turisztikai értékekről és tervekről.

A Tourinform Iroda mostantól megújult külső-belső térrel, gyereksarokkal, modern digitális eszközökkel várja a hazai, külföldi és zalai betérőket, köszönhetően a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy nevét viselő turisztikai fejlesztési programnak. A projektre az önkormányzat mint az iroda fenntartója nyújtotta be a pályázatot, így az országos arculathoz az elsők között csatlakozott az egerszegi egység.

A pult bal oldalán a vendégek, Vigh László, Juhász Szabolcs, Balaicz Zoltán és Böjte Sándor; jobbra az iroda munkatársai, Köcse Henriett, Tuboly Andrea és Tódor Tamás Fotó: Seres Péter

Juhász Szabolcs, az MTÜ igazgatója az iroda munkatársainak magas szintű szakmai munkáját is kiemelte, amellyel igazodnak a megújuló hazai turisztikai, idegenforgalmi kínálathoz, koncepcióhoz. Jelezte: a járványhelyzet után bizonyára nagy versengés kezdődik a turisták, utazók igényeinek kielégítésére, ehhez is kell az irodák hálózata, melyek évente 1,8 millió látogatót fogadnak, a kínálat naprakész közvetítésével. Három éve indult a hazai turizmus új alapokra helyezése, aminek része az egységes irodakép kialakítása. Hangsúlyozta: az adatszolgáltatásból kiderül, már most erőteljes foglalási tendencia érzékelhető a nyári időszakra.

A zalaegerszegi iroda 1998- ban jött létre, még a városháza földszintjén, 2002-ben költözött mostani helyére. A tegnapi avatáson a belváros önkormányzati képviselője, Böjte Sándor is méltatta az iroda munkáját, majd Tuboly Andrea irodavezető szólt a prospektus-, ajándéktárgy-, és a közeli tájegységekről (70 település 50 attrakciójáról) rendelkezésre álló információs kínálatukról, s arról, hogy március 1-től teljes nyitvatartással, május közepétől mindennap várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában