Az önkormányzat hétmillió forintot nyert

2021.02.22. 07:00

Megtisztítják a szeméttől a területet Keszthelyen

A város önkormányzata hétmillió forint pá­lyázati támogatást nyert a Belügyminisztériumtól a város területén található illegális hulladéklerakó hely felszámolására. A „Tisztítsuk meg az országot!” projekt I. ütemének keretében a város tulajdonában lévő, több mint 12 ezer négyzetméter nagyságú, szerepét tekintve mezőgazdasági területek megközelítését szolgáló útszakasz megtisztítása kezdődik el.

ZH

A terület megtisztítása már elkezdődött

Fotó: ZH

Mint kiderült: a város északi részén található területen több száz köbméter hulladékot helyeztek ki illegálisan az elmúlt időszakban. A sikeres pályá­zat keretében a terület megtisztítására százszázalékos tá­mogatást nyert a keszthelyi önkormányzat, így a jelentős mennyiségű lomhulladék, gumiabroncs, építési törmelék összegyűjtésére és elszállítására megfelelő anyagi fedezet áll rendelkezésre.

A támogatás segítségével a hulladék szelektált összegyűjtése, elszállítása és hul­ladékkezelési engedéllyel rendelkező kezelő részére történő átadása, illetve ártalmatlanítása valósul meg. A terület hulladékmentesítését az önkormányzati tulajdonú, helyi tapasztalatokkal bíró Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft., valamint egyéb szolgáltató végzi. A tervek szerint a terület megtisztítása február 28-ig teljes egészében megvalósul, tájékoztatott az önkormányzat.

A terület megtisztítása már elkezdődött
Fotó: ZH

Mindezek mellett az illegális hulladéklerakás ismétlődésének elkerülése érdekében műtárgyakat helyeznek ki az út két végére, megakadályozva ezzel a gépjárművek be- és kijárását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában