Cél a beruházások lezárása

2021.02.19. 07:00

Jogi lépéseket is tett Keszthely négy problémás fejlesztés ügyében

Az elhúzódó, problémás projektek befejezésére törekszik a város, amely folyamatosan egyeztet a kivitelezővel és már jogi lépéseket is tett. Erről beszélt Nagy Bálint polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Péter B. Árpád

A Kísérleti utcai óvodaberuházás helyszíne csütörtökön. Az önkormányzat a mielőbbi befejezésre törekszik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Emlékeztetett, négy pályázatról van szó: a Sörház I-es és II-es projektjéről, a Városi Strand attrakciófejlesztéséről, valamint a Kísérleti utcai óvoda megújításáról, bővítéséről. Jelezte, ezekre az előző ciklusban ugyanazt a kivitelezőt választotta az önkormányzat, mert az adta a legolcsóbb ajánlatot a közbeszerzés során.

Nagy Bálint az mondta, az új testület az előző egy évben a nem megfelelő ütemben haladó projektek felzárkóztatására törekedett, és több esetben sikerrel is járt, ilyen a B+R parkoló, az ipari park fejlesztése, illetve a játszóterek megújítása. Ennél a négy beruházásnál azonban nem sikerült előrelépést elérni, pedig minden tőlük telhetőt megtettek.

Nagy Bálint
Fotó: ZH-Archívum

Nagy Bálint úgy fogalmazott, a kivitelező korábban több határidő-módosítást kezdeményezett, ám azokat sem tartotta be. Ezért az önkormányzat – hivatalosan jegyzőkönyvezve – folyamatosan egyeztet a kivitelezővel, illetve mindent megtesz, hogy a projektek megvalósuljanak. Ugyanakkor kötbérigénnyel is élni fog.

– Most az a legfontosabb feladatunk – szögezte le a polgármester –, hogy a Magyar Államkincstárral és a pályázati felügyeleti szervekkel közösen megtaláljuk a megoldást arra, hogy a nem megfelelő ütemben haladó projektek mielőbb elkészüljenek, hiszen az óvoda fontos a helyi családok számára, a strandfejlesztés gazdasági szempontból lényeges, mivel a létesítményt a szezonra meg kell nyitni, a Sörház-projektek pedig a város turizmusának adhatnak új lendületet.

A Kísérleti utcai óvodaberuházás helyszíne csütörtökön. Az önkormányzat a mielőbbi befejezésre törekszik Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A városvezető az óvodai dolgozók nevében visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint a gyerekek nem kapnak megfelelő ellátást, ugyanis a tények és a valóság egészen mást mutat. Felidézte, a szülőket több alkalommal – legutóbb, a pandémia miatt, levélben – tájékoztatták a fejleményekről, s Nagy Bálint sorolta azokat az alkalmakat is, amikor a nyilvánosság előtt beszélt a problémás beruházásokról.

– A kivitelező céggel történő tárgyalások során a közös megegyezésre törekszünk, ugyanakkor az év elején a szükséges jogi lépéseket is megtettük a személyi felelősségre vonás érdekében. Nem hagyjuk, hogy a keszthelyiek, a családok és az önkormányzat érdekei ilyen mértékben sérüljenek – jelentette ki a polgármester.

Nagy Bálint lapunk kérdésére megerősítette, a hivatal feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A polgármester kiemelte, a jogi eljárás az egyik szál a történetben, de az önkormányzat azért dolgozik, hogy ezek a projektek elkészüljenek, és a kiírásnak megfelelő határidőben az elszámolást is teljesíthesse a város.

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fakivagas-a-keszthelyi-balaton-szallo-mogott-a-keve-biralja-a-tobbseg-jogi-eljarast-helyez-kilatasba-4952863/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában