Koronavírus Zalában

2021.02.16. 07:00

Horváth István: nem saját magunkért, hanem a társadalmunkért vállalunk felelősséget

Horváth István, a nagykanizsai KonTuRplusz Egyesület elnöke szerint életkortól és egzisztenciától függetlenül mindenki elkaphatja a vírust. Ezért lehetőség szerint, amint tudja mindenki oltassa be magát.

Benedek Bálint

Horváth István

Fotó: Szakony Attila

- Nem saját magunkért, hanem a társadalmunkért vállalunk felelősséget akkor, amikor beoltatjuk magunkat – fogalmazott a szervezet elnöke. – Minél több ember, minél előbb megkapja a vakcinát, annál hamarabb lesz meg a nyájimmunitás, mint a korábbi vírusok esetében is. Annál előbb indul be a gazdaság, turizmus és a vendéglátás. A családunkért, a barátainkért, az ismerőseinkért hozzuk meg a döntést és ha még nem tettük meg, regisztráljunk a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Horváth István
Fotó: Szakony Attila

Hozzátette: három gyermek édesapjaként szeretné, ha meglátogathatná a nagyszüleiket, úgy, hogy mindkét fél biztonságban van. Esetleg elvihesse őket kirándulni, cukrászdába, moziba és minden olyan helyre, illetve minden olyan tevékenységet végezni, amely jelenleg korlátozás alá esik. Az egészségügyben dolgozók erőn felül teljesítenek – ezúton is köszönjük nekik – ezzel az új, megterhelő kihívással szemben. De közös érdekünk, hogy se a korlátozások, se a megterhelő többlet feladat ne húzódjon el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában