Fejlesztések

2021.02.02. 10:00

Helyi összefogással készült Tornyiszentmiklósón a napelemes, mozgásérzékelős közvilágítás

Helyi összefogással építettek ki napelemes közvilágítást a településen a Kossuth és a Rákóczi utcákat összekötő szakaszon, a régi temető alatti részen.

Korosa Titanilla

Bene Nándor és Doma Csaba az egyik új lámpa alatt Fotó: Korosa

A fontos fejlesztésről Bene Nándor polgármester tájékoztatta lapunkat.

– Olyan utcaszakasz kapott közvilágítást, melyen eddig még nem volt hasonló – mondta el a polgármester.

– Még korábban közmeghallgatáson merült fel erre az igény, mivel az esti órákban közvilágítás hiányában már nehézkes volt a gyalogos közlekedés, például ha az idősek esti misére mennek a templomba. Azt tudtuk, hogy önkormányzatunk anyagi lehetősége nem engedi meg, hogy a villamos hálózatra kapcsolt rendszert kiépítsünk. Doma Csaba alpolgármester járt utána a témának és a tiszteletdíjából vásárolta meg a napelemes lámpatesteket. A közfoglalkoztatottak bevonásával öntöttük meg a lámpák alapjait, festették le azokat, a lámpaoszlopok tartóit pedig a Lovásziban működő Oiltech Kft.-nél gyártották le nekünk. A további szükséges anyagokat az önkormányzat biztosította.

Doma Csaba mellett édesapja, Doma Sándor, illetve unokaöccse, Páli Szabolcs állították és hegesztették össze a darabokat, majd közfoglalkoztatottjainkkal állították fel a hét lámpaoszlopot. Ezzel mintegy 250 méter hosszban nyert világítást az önkormányzati fenntartásban lévő út.

– Odafigyeltünk a biztonságos kialakításra, betartottuk a szakmai szabályokat, hozzáértő szakemberek közreműködésével dolgoztunk – folytatta Bene Nándor. – A lámpák mozgásérzékelősek, jól bevilágítják a területet, bárki biztonságosan közlekedhet ezen a szakaszon.

A polgármester hozzátette, hogy bár legutóbb a koronavírus-járvány miatt elmaradt a közmeghallgatás, de várják a lakosságtól az észrevételeket, ötleteket, javaslatokat, melyek a fentihez hasonlóan a település fejlődését szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában