összesen közel 27 millió forint

2021.02.22. 07:00

Feladatalapú támogatás a zalai nemzetiségi közösségeknek

Húsz Zala megyében működő nemzetiségi önkormányzat összesen közel 27 millió forintot kap feladatalapú költségvetési támogatásként. Az egyes szervezetek számára megítélt összegek nagysága mintegy 600 ezer forinttól több mint 2,35 millió forintig terjednek.

Gyuricza Ferenc

A zalai nemzetiségi önkormányzatok normatív támogatásáról már írtunk, most a feladatalapú juttatások összegét hozta nyilvánosságra a támogatások kifizetését koordináló Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

E támogatások mértéke – eltérően a normatív juttatásoktól – nem az adott önkormányzathoz tartozó nemzetiségi állampolgárok számától, hanem a vállalt közfeladatoktól függ.

A Zalában működő szervezetek közül a legalacsonyabb összegű (közel 589 ezer forintos) támogatásra a nagykanizsai és hosszúvölgyi német, illetve a becsehelyi horvát nemzetiségi önkormányzat jogosult. Mintegy 650 ezer forintot kap a magyarszentmiklósi német és a tótszentmártoni horvát nemzetiségi önkormányzat, míg a fűzvölgyi német nemzetiségi önkormányzat számlájára valamivel több mint 700 ezer forint érkezik. Egy és másfél millió forint közötti támogatást vehet fel a tótszerdahelyi, a szepetneki és a fityeházi horvát, továbbá a zalakarosi és Zala megyei német, illetve a zalaegerszegi ukrán nemzetiségi önkormányzat. Másfél millió forintot meghaladó összeggel támogatja az állam a szepetneki német és a Zala megyei horvát nemzetiségi önkormányzatot, míg a letenyei, molnári és petriventei horvát nemzetiségi önkormányzatok közel kétmillió forintot kapnak. Több mint 2,2 millió forintra vált jogosulttá a nagykanizsai és a semjénházi horvát nemzetiségi önkormányzat, míg megyénkben a legtöbb támogatást (több mint 2,35 millió forintot) a murakeresztúri horvát nemzetiségi önkormányzat kapja.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ezek-a-nemzetisegi-onkormanyzatok-kaptak-mukodesi-koltsegvetesi-tamogatast-zalaban-4919134/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában