Koronavírus Zalában

2021.02.12. 17:30

Cserti Tibor: Felelősségteljesen dönt, aki oltat

A korábbi világjárványoknak rendszerint védőoltások vetettek véget. Cserti Tibor, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke szerint ezért a koronavírus terjedésének megállítására is a vakcina jelenti a megoldást.

Benedek Bálint

Cserti Tibor megbízik a szakhatóságok véleményében

Fotó: Zalai Hírlap

Az elnök hozzátette: a spanyolnátha, a torokgyík és a feketehimlő is rengeteg ember halálát okozta. A ma embere ezekről már csak a történelemkönyvekből tudhat.

Cserti Tibor megbízik a szakhatóságok
véleményében Fotó: Zalai Hírlap

- Az orvostudomány szerencsére gyorsan fejlődik, a kutatók viszonylag rövid idő alatt kifejlesztették a koronavírus elleni vakcinát is – folytatta Cserti Tibor. – Ráadásul nemcsak egy hatásos oltás jelent meg, hanem több ország élen járt a megfelelő gyógyszerkészítmény előállításában. Az európai és a magyar szakhatóságok véleményének, ajánlásának figyelembevételével arra buzdítjuk a tagtársainkat, illetve családtagjaikat, tágabb értelemben a kanizsaiak közösségét is, hogy mindenképpen oltassák be magukat. Jó lenne, ha felelősségteljesen cselekednénk és gondolnánk az idős, krónikus betegséggel küszködőkre, akikre nagy veszélyt jelent a vírus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában