Koronavírus Zalában

2021.02.25. 11:30

A nagykapornaki idősek otthonában megkapták a második oltást is

Huszonnyolc nap elteltével szerdán lezajlott a COVID-19 koronavírus elleni védőoltás ismétlő, második beadása is a nagykapornaki Idősek Otthonában.

Arany Horváth Zsuzsa

Zajlik az oltás: dr. Ágoston Ottó ortopéd orvos, Jóna Jánosné, az otthon lakója, Ragán Viktória és Tőke Viktória ápolónő

Fotó: Pezzetta

Az önkormányzati fenntartású intézmény több évtizede nyújt otthont a község és a környék idős rászoruló lakóinak. Jelenleg 27-en élnek az intézményben, közülük egy kivételével mindannyian megkapták a Moderna vakcinát, amely technológiáját és működését tekintve a Pfizer vakcinához hasonlóan mRNS alapú vakcina.

Zajlik az oltás: dr. Ágoston Ottó ortopéd orvos, Jóna Jánosné, az otthon lakója, Ragán Viktória és Tőke Viktória ápolónő
Fotó: Pezzetta

Kovács Gyöngyi, az intézmény vezetője lapunknak elmondta, a Zala Megyei Kormányhivatal szervezésében történt az immunizáció, az igénylés után felmérték a lakók egészségi állapotát, a háziorvos mindenkit megvizsgált, majd formanyomtatványon nyilatkoztak a kérelemről és az esetleges gyógyszer allergiáról. Egy lakó előzőleg diagnosztizált problémák miatt, a 17 fős dolgozói kollektíva néhány tagja egyéb okokból nem élt a lehetőséggel. Az intézményvezető elmondta, a 28 nappal korábbi oltás után senkinél nem jelentkezett mellékhatás, tünetmentesen telt el a két oltás közti idő, remélik, ez ezúttal is így lesz.

Sifter Péter, a település polgármestere elmondta, az idősek otthonában is betartják a korlátozó intézkedéseket, a látogatási tilalom érvényben van. Az intézmény konyhája látja el az óvoda, iskola ebédigényét, ezért a szeparálásra különös gondot fordítottak. A idősek otthonában a megállapított sorrend szerint a nagykapornaki lakók élveznek bekerülési elsőbbséget, majd a környékbeli településeken élők kérelmeit veszik figyelembe, így a gondozást igénylők ismerhetik is egymást, nem kerülnek teljesen idegen környezetbe, a hozzátartozók pedig könnyebben tarthatják velük a kapcsolatot. Ahogy minden otthonban, itt is hosszú a várólista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában